Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Ožratý kamionista havaroval: Mal cez 2 promile alkoholu!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

SOBRANCE - Na ceste medzi obcami Orechová a Tibava, okres Sobrance, došlo v pondelok (16.7.) ráno k dopravnej nehode, pri ktorej 50-ročný ukrajinský vodič riadil kamión v smere Vyšné Nemecké – Sobrance.

Podľa hovorcu Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Alexandra Szaba pravdepodobne v dôsledku ovplyvnenia alkoholickými nápojmi a neprispôsobeniu rýchlosti jazdy svojim schopnostiam, vlastnostiam vozidla a nákladu, stavu a povahe vozovky na rovnom úseku cesty nezvládol riadenie.

"Niekoľkokrát prechádzal z jednej strany cesty na druhú stranu, kde sa následne s vozidlom prevrátil. Náves zostal prevrátený v priekope na ľavej strane a vozidlo sa na ceste prevrátilo tiež na ľavý bok," priblížil hovorca. Vodič sa podrobil dychovej skúške, v rámci ktorej mu namerali 1,01 mg/l alkoholu v dychu, čo je viac ako dva promile.

Kamionista utrpel pri nehode ľahké zranenia. Cesta číslo 1/50 bola podľa Szaba od 8.40 h do 14.35 h úplne uzatvorená pre odčerpávanie nafty z kamióna, čistenie cesty, odstránenie kamióna z vozovky a prekládku prevážaného tovaru. Odklon dopravy zabezpečovala policajná hliadka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu