Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Zadržaný kvestor policajnej akadémie bol členom SDKÚ

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA – Bratislavská krajská predsedníčka SDKÚ-DS Lucia Žitňanská navrhne predsedníctvu regionálneho zväzu SDKÚ-DS Bratislava, aby v pondelok rozhodlo o dočasnom pozastavení výkonu funkcií Igora Schnorrera, ktorého zadržala polícia v budove Akadémie policajného zboru v bratislavskej Rači, v SDKÚ - DS.

Schnorrer je podľa informácií agentúry SITA predsedom miestneho zväzu v Dunajskej Lužnej. "Informáciu o zadržaní Ing. Igora Schnorrera som sa dozvedela dnes z médií. Zverejnené informácie považujem za vážne, preto som sa rozhodla navrhnúť predsedníctvu regionálneho zväzu SDKÚ-DS Bratislava, aby v zmysle našich stanov rozhodlo v pondelok o dočasnom pozastavení výkonu funkcií Ing. Igora Schnorrera v SDKÚ - DS. O ďalšom postupe rozhodneme, keď budeme mať viac informácií o prípade, " povedala dnes Žitňanská.

Polícia v piatok večer prvýkrát v histórii Slovenska zadržala rektora vysokej školy. Píše o tom portál www.sme.sk. Najskôr v budove Akadémie policajného zboru v bratislavskej Rači popoludní zadržali troch funkcionárov, večer si prišli domov po rektora Václava Krajníka.. Akciu riadila inšpekcia ministerstva vnútra. Z akadémie odviedli prorektora pre projektové riadenie a informatizáciu Tomáša Fazekaša, kvestora Igora Schnorrera a ďalšieho vedecko-technického pracovníka. „Prebiehajú vyšetrovacie úkony, zhromažďujeme dôkazy, viac v tejto chvíli nemôžem povedať,“ povedal šéf inšpekcie Boris Beňa. Všetkých vyšetrujú pre zneužitie právomocí verejného činiteľa. Minister vnútra Robert Kaliňák pre SME potvrdil, že je o akcii informovaný, polícia pracuje s rozviazanými rukami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu