Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Mojsejovej spoveď o napadnutí: Vyj**ala som jej foťák z ruky a vynadala do kur***!

Manželia Mojsejovci na okresnom súde v Banskej Bystrici. Zobraziť galériu (2)
Manželia Mojsejovci na okresnom súde v Banskej Bystrici.

BANSKÁ BYSTRICA – Na okresnom súde v Banskej Bystrici to dnes doslova vrelo! Braňo Mojsej sa v sprievode svojej manželky Nory dostavil na súd, ktorý jemu a jeho kamarátovi Jozefovi Gadusovi udelil dvojročnú podmienku za marenie spravodlivosti. Tesne po vynesení rozsudku sa však situácia zvrhla. Mojsejová si neodpustila vulgarizmy na adresu novinárov a novinárke vytrhla fotoaparát z rúk. Prečítajte si, ako celú vec videla ona.

Hneď po príchode do pojednávacej miestnosti sa Mojsejová vyrútila na novinárov, ktorých zasypala nadávkami, keďže nechcela, aby ju fotografovali a natáčali. „Vyzvala som ich, aby ma nefotili a nenakrúcali. A to z dôvodu, že sme mali zlé skúsenosti v poslednom období, kedy boli odfotené naše nehnuteľnosti a následne vykradnuté," vysvetlila pre Topky rozhorčená Mojsejová, ktorá prišla na súd ako svedok.

"Opakujem, že som dôrazne povedala, že si to neželám. Som súkromná osoba. Potom som jej vyj**ala fotoaparát z ruky a chcela som zmazať fotky, pretože to nechcela urobiť ona. A vynadala som jej do malých kur***,“ dodala. Na vulgarizmy upozornil Mojsejovú aj samotný sudca, Braňo Mojsej si novinárov fotil mobilným telefónom.

Novinári fotia Braňa Mojseja, ten si ich na oplátku odfotil svojím mobilom.
Zobraziť galériu (2)
Novinári fotia Braňa Mojseja, ten si ich na oplátku odfotil svojím mobilom.  (Zdroj: SITA)


Mojsej na súde vzal späť odpor voči trestnému rozkazu, ktorým bol odsúdený na dva roky podmienečne za zločin marenia spravodlivosti. Tým sa stal rozsudok právoplatný. Mojsej skutok spáchal spolu s kamarátom, Košičanom Jozefom Gadusom, tým, že vyšetrovateľovi predložili sfalšované dôkazy o majiteľovi 150 tisíc eur, ktoré polícia zaistila pri prehliadke v rodinnom dome Eleonóry Mojsejovej v júni 2009.

Mojsej s podnikateľom Gadusom od septembra do novembra 2009 vyhotovili rôzne doklady, ktoré potvrdzovali, že majiteľom 150-tisíc eur je Branislav. Išlo o zmluvu, podľa ktorej mal Mojsej sprostredkovať kúpu nehnuteľnosti v Chorvátsku, a pokladničné doklady o odovzdaní zálohy na kúpu nehnuteľnosti v čiastke 150-tisíc eur. Následne Gadus upravil časti účtovníctva svojej firmy, ktorá mala byť záujemcom o predmetnú nehnuteľnosť. Takéto doklady potom obaja predložili vyšetrovateľovi.

Sudca Okresného súdu v Banskej Bystrici vo veci rozhodol trestným rozkazom v tzv. skrátenom konaní. Oboch uznal za vinných zo zločinu marenia spravodlivosti v spolupáchateľstve a uložil im po dva roky odňatia slobody s podmienečným odkladom výkonu trestu na tri roky. Voči verdiktu podali odpor tak prokurátor, ako i Mojsej s Gadusom. Preto sudca vytýčil hlavné pojednávanie, ale v jeho úvode vzal Mojsej po porade s obhajcom a manželkou odpor späť. Rovnako to urobil i jeho kamarát Gadus. Pretože svoj návrh stiahol i prokurátor, rozsudok sa stal právoplatný a ďalej sa nepojednávalo.

Dôvod stiahnutia odporu vysvetlil obhajca oboch obžalovaných Milan Kuzma rozsudkom Okresného súdu v Košiciach, ktorý Mojsejovi za šoférovanie pod vplyvom alkoholu uložil peňažný trest v kombinácii so zákazom činnosti. Kým peňažný trest Mojsej zaplatil a je zahladený, zákaz činnosti plynie. V tom prípade by sudca mohol aplikovať sprísňujúcu tzv. asperačnú zásadu a Mojsejovi hrozil nepodmienečný trest najmenej šesť rokov a osem mesiacov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu