Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Policajti sa budú učiť jazdiť na motorkách!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BANSKÁ BYSTRICA - Na výcviku na vedenie služobných motocyklov sa zúčastnia dopravní policajti z banskobystrického Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) a zo všetkých okresných riaditeľstiev PZ v Banskobystrickom kraji.

"Krajský dopravný inšpektorát v Banskej Bystrici, za účelom dosiahnutia dostatočných vedomostí a zručností pri vedení služobného motocykla, zorganizoval výcvik, ktorý sa bude konať na SLOVAKIA RINGU v Orechovej Potôni v okrese Dunajská Streda vo štvrtok 17. mája," priblížila banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Cieľom výcviku je zabezpečiť, aby boli policajti služby dopravnej polície na výkon štátnej služby náležite vycvičení a vyškolení. Preškolením teórie, praktickou jazdou na cvičisku a otestovaním získaných teoretických a praktických poznatkov na okruhu môže jazdec spoznať možnosti motocykla, ako aj svoje vlastné schopnosti. Takto získané skúsenosti môže následne využiť vo výkone služby pri dohľade nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky, priblížila hovorkyňa.

Výcvik sa koná v Orechovej Potôni, pretože sa tu nachádzajú školiaca miestnosť, cvičná dráha, závodný okruh a profesionálni inštruktori a len v takejto kombinácii môže podľa Faltániovej policajt získať plnohodnotné teoretické aj praktické skúsenosti. Na výcviku sa zúčastní 25 dopravných policajtov z KR PZ a zo všetkých okresných riaditeľstiev PZ v Banskobystrickom kraji.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu