Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Zbytočná smrť Vanesky (†3): Umrela kvôli zlodejom poklopov, za pár eur!

Zobraziť galériu (4)

NITRA – Štvrtková tragédia v Nitre rozprúdila diskusie plné emócii. Názory na to, kto je zodpovedný za stratu života iba trojročného dievčatka sa rôznia. Faktom zostáva, že nielen v Dolných Krškanoch sa chýbajúce poklopy nahradiť akosi nedarí.

Ak liatinový poklop ukradnú bezdomovci na verejnej komunikácii, vodiči zahromžia, že si môžu dolámať nápravu a do diery aspoň natlačia ojazdenú pneumatiku. Ak poklop zmizne niekde „v prírode“ dlhodobo si to nikto ani nevšimne. Až kým sa nestane nešťastie.

Večerná prechádzka pri rieke Nitre a šantenie dvoch detí na ktoré dozeral strýko. Nikto v tom čase netušil, akým nebezpečným miestom prechádzajú. Zlatovlasá Vaneska (†3) sa už domov nevrátila. Otvorený kanál sa jej stal osudným.  Strýko sa síce ešte pokúsil o záchranu, no silný prúd vody bez problémov jej telíčko stiahol  a unášal potrubím nevedno kam.

Zbytočná smrť Vanesky (†3):
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TV JOJ)

Len ťažko si niekto dokáže predstaviť čo sa v tom momente odohrávalo v hlave dievčatka. Po pol kilometri ju vyplavilo v čističke odpadových vôd, kde ju zamestnanec skúšal oživiť, no pri prevoze do nemocnice jej lekári život už zachrániť nedokázali. Vaneska bola druhým, vytúženým dieťaťom Renáty a Petra, ktorí na ňu čakali dvanásť rokov.

Zbytočná smrť Vanesky (†3):
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TV JOJ)

„Kto bude za celú tragédiu niesť zodpovednosť, je predmetom vyšetrovania,“ informovala nitrianska policajná hovorkyňa Božena Bruchterová. Osudné potrubie sa nachádza na pozemku Západoslovenskej vodárenskej spoločnosti. Počas pravidelnej údržby kontrolujú aj kanalizačné poklopy. „Často zmiznú už niekoľko hodín po doplnení,“ tvrdí  hovorkyňa vodární Eva Benečková.

Deti, ktoré sa v okolí rieky hrajú pravidelne, už tieto nástrahy poznajú a tvrdia, že takýchto dier je tam niekoľko. Pri  tom dnes už existujú rôzne náhrady liatiny, ktorú tak s obľubou zberné suroviny vykupujú za cenu šrotu. Gumené, či  skôr betónové poklopy zlodejov vôbec nelákajú.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu