Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Lipšic: Obvinenie Spišiaka je svinstvo

Daniel Lipšic
Daniel Lipšic

BRATISLAVA - Exminister vnútra Daniel Lipšic (KDH) považuje obvinenie Jaroslava Spišiaka za jeho výrok v kauze Melo za svinstvo. Tvrdí, že výrok je pravdivý a nejde o ohováranie, ako sa píše v obvinení. Lipšic bude v trestnom konaní Spišiakov obhajca. Zároveň jeho výrok zopakoval na pôde parlamentu a vyzýva Generálnu prokuratúru, aby vzniesla obvinenie aj voči nemu. Vzdá sa pokojne aj svojej trestnoprávnej imunity.

Ide o výrok: "Kým oni boli policajtmi, Melo bol sústavne na úteku. Keď odišli, podarilo sa nám ho zadržať. O následne médiami sledovaných obštrukciách okolo jeho uväznenia a prepustenia si môže každý urobiť obraz sám. Myslím, že na základe toho môže každý zistiť, kto pracuje v prospech spravodlivosti a kto až tak veľmi nie." Podľa Lipšica je nespochybniteľné, že obvinený Karol Melo bol zadržaný v októbri 2010, teda v čase, keď nastúpilo nové policajné vedenie vrátane Spišiaka.

"Dovtedy bol na úteku. V čase pôsobenia bývalých policajných funkcionárov bol Karol Melo na úteku," zdôraznil Lipšic. Stíhať niekoho za ohováranie, keď ide v skutočnosti o pravdivý výrok, považuje Lišpic za absurdné. "Ak je to len preto, že má niekto kamaráta z jachty na Generálnej prokuratúre, tak to považujem za vážny prešľap a svinstvo," vyhlásil. Zároveň sa spýtal, kto má v tomto štáte navrch, keď slušní ľudia, ktorí naháňajú zločincov, sú šikanovaní takýmto spôsobom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu