Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

RTVS plánuje rekonštrukciu za milióny eur

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Verejnoprávny Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) plánuje investovať v najbližšom období niekoľko miliónov eur do rekonštrukcie svojich priestorov. Verejnoprávne médium v apríli zverejnilo oznámenie o verejnom obstarávaní na rekonštrukciu televíznych štúdií a rozšírenie komplexu HDTrakt. Celková hodnota tohto projektu sa predpokladá na úrovni 4,9 milióna eur.

V dohľadnom období však počíta RTVS aj s ďalšou súťažou na modernizáciu priestorov v Mlynskej doline. Jej zámerom je umožniť presťahovanie zamestnancov z výškovej budovy do ďalších priľahlých priestorov, kde v súčasnosti pôsobí napríklad redakcia spravodajstva. "Ide o významnú investičnú akciu, ktorá musí byť vzhľadom na existujúce rizikové faktory v priestoroch výškovej budovy realizovaná v dohľadnej dobe," priblížil hovorca telerozhlasu Richard Šümeghy. Suma tejto rekonštrukcie bude podľa neho predmetom súťaže.

Verejnoprávne médium spustilo verejné obstarávanie na rekonštrukciu štúdií len niekoľko dní po tom, ako zverejnilo výzvu na predkladanie ponúk na prenájom priestorov pre mediálny komplex rozhlasu a televízie. Hoci tá pripúšťa možnosť, že by sa komplex mohol vybudovať v Mlynskej doline, vylúčené nie je ani to, že by sa RTVS presťahovala do celkom iných priestorov ako tie, ktoré chce rekonštruovať. Verejnoprávne médium tvrdí, že súťaž napriek tomu nemohlo odložiť.

"Od vypísania súťaže na prenájom budovy alebo mediálneho komplexu až po následné kompletné presťahovanie celej RTVS do nových priestorov môže uplynúť niekoľko rokov, predpokladáme minimálne štyri roky. Rekonštrukcia televíznych štúdií je životne dôležitá pre normálne fungovanie televízie, nemôžeme ju odložiť o niekoľko rokov," konštatoval Šümeghy. Finančne krytie plánovanej rekonštrukcie by podľa neho malo pochádzať z rozpočtu RTVS.

Okrem rekonštrukcie štúdií modernizoval telerozhlas aj časť techniky. Koncom apríla podpísal napríklad zmluvu na nákup 19 štúdiových statívov pre kamery za 266.400 eur.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu