Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Polícia konečne prehovorila: Kickboxer Doky (†33) zahynul za týchto okolností!

Dokyho telo ležalo v odvodňovacom kanáli Zobraziť galériu (6)
Dokyho telo ležalo v odvodňovacom kanáli (Zdroj: Fcb, Gabriel Drozda, kickboxing.sk, Roman Ocelník)

BRATISLAVA/KOŠICE - Trojicu mladých mužov, ktorí sú zodpovední za smrť kickboxerského šampióna Laca "Dokyho" Tótha, včera obvinili zo zabitia. Podľa polície, ktorá o prípade konečne prehovorila, ho dokopali a doudierali do tváre tak brutálne, že zraneniam podľahol.

Tragédia bola vyústením konfliktu, ktorý sa začal v nedeľu asi o 3:50 nadránom na dedinskej diskotéke v Zádieli. Doky sa tam zabával so svojim bratom a skupinkou kamarátov.

Alkohol tiekol prúdom a nič nenasvedčovalo, že sa schyľuje ku tragédii. Kickboxer z obce Drienovec sa nechával fotografovať s fanynkami aj v "akčných" pózach. Odrazu ho údajne napadol člen SBS. Doky sa vraj nechcel biť, vyrútili sa však naňho traja mladíci vo veku 23, 27 a 29 rokov.

"Vonku pred budovou ho fyzicky napadli. Opakovane ho udierali rukami do oblasti hlavy. Následne po páde na zem ho útočníci kopali nohami do celého tela," popisovala okolnosti košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Doráňaného športovca sa pokúšal zachrániť dídžej a ukryl ho vo vedľajšej miestnosti kultúrneho domu. Kým agresori vykopli dvere, kickboxer stihol ujsť oknom.

Z vyjadrenia polície sa dá predpokladať, že zabehol do asi pol kilometra vzdialeného odvodňovacieho kanála, bol však už na tom zle. "Napadnutému mužovi spôsobili zranenia, ktorým neskôr v zatiaľ presne nezistenom čase podľahol. V pondelok okolo 09,00 hod. bol napadnutý 33-ročný muž  nájdený mŕtvy," pokračovala hovorkyňa.

Dokyho brat (35), ktorý dostal tiež poriadnu nakladačku, dopadol lepšie. Traja útočníci ho podľa polície na diskotéke "spolu s ďalšími nestotožnenými páchateľmi na tom istom mieste fyzicky napadli. Opakovane ho udreli rukami do oblasti tváre. Keď spadol na zem, tak ho kopli do oblasti hlavy a trupu. Napadnutý muž utrpel zranenia s predpokladanou dobou liečenia 10 až 14 dní."

Mladíci, ktorých údajne zadržali práve vo chvíli, keď chceli vyprať svoje krvavé oblečenie, skončili v putách. Na krku majú obvinenie zo zabitia a výtržníctva.

"Obvinení boli umiestnení do cely policajného zaistenia. Vyšetrovateľ zároveň podal podnet na spracovanie návrhu na väzobné stíhanie obvinených. V prípade dokázania viny obvineným mužom hrozí trest odňatia slobody na sedem až desať rokov," dodala Mésarová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu