Pondelok17. jún 2024, meniny má Adolf, zajtra Vratislav

Zohrejte sa v Lepšom svete!

Chutný čaj od Igora Jurkoviča (42) dostane každá žena aj s komplimentom: „Si krásna...“ Zobraziť galériu (9)
Chutný čaj od Igora Jurkoviča (42) dostane každá žena aj s komplimentom: „Si krásna...“

BRATISLAVA – Viete, kde je Lepší svet? Majú ho v novej kaviarničke, ktorá pribudla v Petržalke. Pracujú v nej výlučne mentálne postihnutí ľudia. S láskou vám tu ponúknu teplý čaj Lucia Řehanková (25) a Katka Habajová (23). Šarmantný Igor Jurkovič (42) zase povie ženám, že sú krásne.

Kaviarnička na Osuského ulici je súčasťou pracovno-socializačného centra Lepší svet. Po Radničke je tak druhou v hlavnom meste, ktorá funguje ako chránené pracovisko pre mentálne postihnutých ľudí.

„Okrem obsluhy hostí budú v kaviarni naši klienti písať básničky s renomovanými autormi. Vďaka tomu sa rozvinú ich tvorivé schopnosti. Každý mesiac sa tu uskutočnia aj vernisáže obrazov popredných slovenských výtvarníkov,“ priblížil riaditeľ centra Lepší svet Dušan Mikulec. Zisk z predaja obrazov je určený na činnosť centra.

V budove je aj textilná, drevárska a maliarska dielňa, v ktorej pracuje dvanásť ľudí so stredným stupňom mentálneho postihnutia. Ich krásne dielka si každý návštevník môže zakúpiť pri posedení v kaviarničke Lepší svet, ktorá je otvorená v pracovných dňoch od 14.00 do 21.00 hod.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu