Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Boj Trnavy s horiacimi sudmi kyseliny: Evakuovali stanicu, vlaky nepremávali!

Vodič auta sa na mieste nenachádzal Zobraziť galériu (2)
Vodič auta sa na mieste nenachádzal (Zdroj: Tip čitateľa)

BRATISLAVA/TRNAVA - S požiarom auta, plného nebezpečnej kyseliny, bojovali hasiči na Dohnányho ulici v Trnave. Zasahovali v protichemických oblekoch, policajti v ochranných rúškach. Blízku železničnú stanicu evakuovali, zastavili aj železničnú dopravu. Podľa posledných informácií už oheň konečne uhasili, stále však treba zneutralizovať miesta, zasiahnuté nebezpečnou látkou.

Vaše tipy

Vlaky z mesta ani do mesta popoludní nepremávali. Hoci nebolo treba evakuovať blízku nemocnicu a postačilo pozatvárať okná, ľudia zo železničnej stanice, vedľa ktorej požiar vypukol, museli z budovy odísť.

V aute, ktoré prevážalo asi 250 kilogramov kyseliny dusičnej, uloženej v troch sudoch, sa jeden z nich pravdepodobne prevrhol. Vypukol požiar, sprevádzaný niekoľkými výbuchmi a hustným dymom. Nebezpečnú chemikáliu nemožno hasiť vodou, takže hasiči museli čakať na vrecia piesku. Na mieste ich zasahuje asi 16, ale v súčasnosti už nebezpečenstvo nehrozí. 

"Niekto prevážal kyselinu v aute a začalo mu to horieť," napísal Topkám čitateľ Noro. "Celá doprava v Trnave kolabuje, ale polícia autá promptne odkláňa a riadi premávku. Dostávajú to pod kontrolu," dodal. Okolie železničnej stanice, kde požiar vypukol, polícia uzatvorila.

K obetiam ani závažným zraneniam nedošlo, ale majiteľ auta skončil v nemocni na jednorázovom ošetrení. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu