Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Vodná nádrž Ružín trpí nedostatkom dažďa!

Hladina Ružína je veľmi nízka. Vodohospodári veria, že prídu zrážky a naplnia ju. Zobraziť galériu (6)
Hladina Ružína je veľmi nízka. Vodohospodári veria, že prídu zrážky a naplnia ju.

KOŠICE – Na vodnú nádrž Ružín pri Košiciach je už niekoľko týždňov zúfalý pohľad. Vodná hladina klesla o niekoľko metrov a móla pri chatách trčia vo vzduchu. Takýto stav má na svedomí nedostatok zrážok.

„Nízka hladina Ružínu je kvôli suchu, Je nízky prítok a my musíme nádrž regulovať podľa manipulačného poriadku. Prácu elektrárne to však nenarušilo,“ povedal nám hovorca Slovenského vodohospodárskeho podniku Pavel Machava. Podľa jeho slov, nie je to nič neobvyklé a situácia sa ihneď zlepší ak začne pršať.

Hladina Ružína je veľmi
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: mik)

Chatári, turisti a rybári si na takýto nízky stav museli zvykať aj začiatkom leta. Vtedy Ružín klesol o vyše 6 metrov kvôli plánovaným opravám technologického zariadenia priehrady. 

Hladina Ružína je veľmi
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: mik)

Pred vyše rokom v máji 2010 bol zas na Ružíne iný problém. Nádrž bola v dôsledku silných dažďov a povodní naplnená až po okraj. Našťastie vodná nádrž tento nápor vody vydržala a voda z priehrady nezaplavila Košice, ako to predpovedali niektorí skeptici. Dnes je situácia opačná a trocha vody by nádrži len pomohlo.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu