Streda22. máj 2024, meniny má Júlia, Juliána, Rita, zajtra Želmíra

Bratislavu čaká dobrý trh: Zadarmo opravia bicykel, alebo poriadia ako prerobiť byt!

(Zdroj: punkt)

BRATISLAVA - Dobrý trh je späť. Prvú jarnú sobotu 24. marca, opäť ožije Panenská ulica v Bratislave ako pulzujúce centrum susedskej komunity.

Prvý Dobrý trh sa konal vlani 15. Septembra. V dvoch desiatkach stánkov bolo  od bio ovocia a zeleniny, cez fair trade kávu, kvalitné syry, tradičné holandské wafličky, orientálnu kuchyňu a sushi, až po víno z vinárstva v Zemianskych sadoch a ďalšie poctivé dobroty. Aj tento rok nakúpite len same dobré veci od potravín po dizajn či starožitnosti,  ochutnáte (ne)tradičné kuchyne, zahráte si hry,  šport  alebo si  zatancujete na koncertoch a s celou rodinou zažijete pohodový deň. Dokonca si budete môcť nechať opraviť korčule alebo bicykel zadarmo.

Deň začína aktívnym programom. Voľný vstup na hodinu rannej jogy, kolobežky, BikeLab generátor a workshopy na kolieskových korčuliach vás určite naštartujú. Ak nie ste na šport, odpočinúť si budete môcť pri listovaní knižkami. Ak potrebujete poradiť s prerábkou bytu alebo domu, navštívte pouličnú architektonickú poradňu. Nájdete tu aj dizajn, starožitnosti a historické pohľadnice Bratislavy.

Na Dobrom trhu môžete tiež nakúpiť na celý týždeň zeleninu, ovocie, bio-produkty, exotické sypané čaje, syry, kupkejky, med, mladé víno, holandské Wafličky a kto vie, ako chutí klobása z bio-mangalice?

Počas celého dňa budú prebiehať aktivity pre deti, workshopy pre mladých aj starých, čitateľský kútik, kvíz v nemeckom jazyku s možnosťou vyhrať kurz nemčiny v Goethe inštitúte, zadarmo vám bicykle opravia v Cyklokuchyni, zdiagnostikujú vám korčule a poradia prakticky s čímkoľvek. Potrebujete pomôcť s brzdením, postojom, otočkami, alebo sa len chcete zbaviť strachu? Začiatočníci, pokročilí, deti aj dospelí - o 11.00 h a 14.30 h sa vám budú venovať korčuliari z klubu i-riders. Program pokračuje aj večer v kníhkupectve.

V prípade zlého počasia bude program presunutý do interiéru. Vítaní sú samozrejme všetci, nielen obyvatelia Panenskej ulice a okolia.

Sprievodný program Dobrého trhu na Panenskej:

9.30 Ranná Joga, Lotus Joga, Kuzmányho 4, vstup zdarma

-------------

10.00 Otvorenie trhu s bubnovačkou Zvuky cez ruky

10.30 Detská burza

11.00 Bratislava inline - workshop

11.30 Zvuky cez ruky - bubnovačka pre deti v záhrade evanjelického kostola

13.00 Funny Fellows - pouličný koncert

14.00 Bratislava inline – workshop

15.00 Saténové Ruky - koncert a prezentácia nového singla Smiech, pop a slzy

16.00 Vyhlásenie víťaza kurzu nemčiny v Goethe inštitúte

--------------

Program pokračuje v Artfóre:

16,35 Pesničky Bazičky -detský súbor, ľudová muzika

17,00 Vernisáž fotografickej súťaže Bratislava moja – Ticho v Bratislave

18,00 Koncert skupiny Nasládle sušienky

Dobrý trh na Panenskej organizuje občianske združenie PUNKT v spolupráci s mestskou časťou Staré Mesto a pod záštitou starostky Táne Rosovej.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu