Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Tulenie dvojičky Čuk a Gek sú už školopovinné, oslávili šesť rokov

Tulenie dvojčatá Čuk a Gek Zobraziť galériu (5)
Tulenie dvojčatá Čuk a Gek

KOŠICE – Tulenie dvojčatá Čuk a Gek patria medzi najatraktívnejšie a najmilšie zvieratká v košickej zoo. Niet divu, veď hravé tulene sivé môžete vidieť len v tejto zoo a ich veselé kúsky obdivujú najmä deti. A práve v týchto dňoch dovŕšili 6. rokov.

Oslava bola ako sa patrí. Ošetrovateľka doniesla večným hladošom, extra porciu morských sleďov. Bratia si najprv balíček nedôverčivo obzerali, ale potom ryby zhltli za pár minút. Narodili sa 1. marca v Chomútovskej zoo a do Košíc ich priviezli pred 5 rokmi. Mladé tulene už začínajú pohlavne dozrievať a možno v budúcnosti ku nim pribudnú i tulenie samičky. Čuk a Gek sú raritou nielen v Košiciach. Sú dvojčatá a už tento samotný fakt, je podľa odborníkov unikátny. Vo voľnej prírode privádza samica na svet len jedno mláďa.

„Sú príťažlivé pre návštevníkov a ich kŕmenie medzi 11. a 14,00 hodinou je veľmi atraktívne,“ povedala nám hovorkyňa zoo Eva Malešová. I v týchto studených dňoch je okolo ich výbehu stále živo. Bratia si mrazy užívajú a ľadová voda je pre ne ideálnym miestom na šantenie. Niet divu, veď ich domovinou je studené Baltické more. Kŕmia sa výlučne morskými rybami a denne zjedia okolo 10 kíl.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu