Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Chlapi sa na zabíjačke pohádali do krvi: Zlízol si to zasahujúci policajt!

Juraj vraj ani nevie, či policajta udrel
Juraj vraj ani nevie, či policajta udrel (Zdroj: topky)

BRATISLAVA/BANSKÁ BYSTRICA - Dedinská zabíjačka v Uhorskom neďaleko Poltára sa skončila bitkou. Chlapi sa počas nej poriadne pohádali a jedného z nich, Juraja (47), neskľudnil ani príchod policajnej hliadky. Posilnený alkoholom jedného z mužov zákona napadol.

Zabíjačka sa konala pred obecným úradom. Juraj sa správal agresívne a najprv slovne napadol známeho. Situácia sa vyostrovala a prišla ju riešiť aj polícia.

"Hliadka Juraja vyzvala, aby upustil od svojho konania. Výtržník ale fyzicky napadol policajta. Najskôr ho lakťom pravej ruky udrel do tváre, vzápätí ho udrel päsťou do ľavého spánku. Okoloidúci násilníka odtiahli nabok, avšak vyšmykol sa im a opätovne fyzicky policajta napadol. Päsťou ho udrel dvakrát do hrudníka, pričom mu spôsobil ďalšie zranenia, v dôsledku ktorých strácal vedomie. V nedeľu v dopoludňajších hodinách bol hospitalizovaný v nemocnici v Lučenci," uviedla k prípadu banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Výtržníka spacifikovali donucovacími prostriedkami, hmatmi a chvatmi sebaobrany. Nasadili mu putá a predviedli ho na políciu v Poltári. Tam pokračoval vo vyčíňaní, pričom sa zranil a musel byť ošetrený. V dychu mu namerali 0,94 miligramu alkoholu, čo sú takmer dve promile.

Útočník sa bránil, že v tom zmätku ani nevedel, že udrel policajta. Ako uviedla Joj, pripustil, že ho "možno" zasiahol lakťom.

Juraja stíhajú na slobode. Za útok na verejného činiteľa môže byť potrestaný odňatím slobody na jeden až päť rokov. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu