Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Prepad auta s peniazmi v Prešove: Mohol to byť nafingovaný podvod SBS-károv!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: amw.com)

BRATISLAVA/PREŠOV - Poriadna "habaďúra." To si myslí jeden zo svedkov o lúpežnom prepade dodávky, ktorá sa mala odohrať včera večer pri prešovskom nákupnom centre Kaufland. Podľa policajných informácií tu dvaja muži spútali a omámili vodiča a ušli s tržbou hneď z troch obchodných domov.

"Včera v čase okolo 19:00 h zaparkovalo auto prevážajúce peniaze za jedným z prešovských obchodných domov, kde pracovníci bezpečnostnej služby prišli vyzdvihnúť tržbu. Vodič ostal sedieť v aute a spolujazdec odišiel do obchodného domu pre tržbu," popisoval údajnú lúpež prešovský policajný hovorca Daniel Džobanik.

K autu mali odrazu pribehnúť dvaja muži. Jeden z nich prilepil na sklo predmet, ktorý nebezpečne pripomínal bombu, a vyzval vodiča, nech otvorí. Inak vraj bomba vybuchne. "Páchatelia potom vošli do auta, kde jeden z nich mieril na vodiča pištoľou a druhý mu na ústa priložil textíliu napustenú neznámou látkou, po ktorej stratil vedomie. Keď sa prebral, bol spútaný a auto bolo zaparkované o niekoľko sto metrov ďalej na parkovisku pri susednom obchodnom dome," pokračoval hovorca.

Z auta zmizla tržba až z troch obchodných domov, polícia však zatial neuviedla, o akú sumu išlo. Okamžite sa rozbehla akcia, ktorej cieľom bolo lupičov chytiť. Kontroly na výjazdoch z mesta však ovocie nepriniesli. Prípad polícia naďalej vyšetruje a vyzýva prípadných svedkov, aby sa prihlásili.

Lúpež, ktorá možno nebola lúpežou, však podľa Joj videl maďarský kamionista, ktorý bol včera na parkovisku na mieste činu. Podľa neho nebol vodič dodávky vôbec omámený a auto k neďalekej lokácii odšoféroval sám. Potom dokonca pomáhal nakladať vrecia s peniazmi do čierneho auta. Ako uvádza Joj, nevedel však určiť, či išlo o SBS-kára, alebo komplica lupičov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu