Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Lupič, ktorý si pri kostole prestrelil hlavu: Bol to Milan z Petržalky!

Policajti nad Milanovým bezvládnym telom Zobraziť galériu (24)
Policajti nad Milanovým bezvládnym telom

BRATISLAVA - Totožnosť lupiča, ktorý si dnes pred deviatou ráno v Petržalke prestrelil hlavu, je už známa. Ide o štyridsiatnika Milana (†47), ktorý v tejto bratislavskej mestskej časti aj býval. Podľa informácií Topiek mal byť ozbrojený pištoľou kalibru 9mm.

Páchateľ najprv na Tupolevovej ulici prepadol pobočku Tatra Banky a od pracovníčky si vynútil asi 5000 eur. V čase lúpeže sa podľa hovorcu banky Borisa Gandela v budove nachádzali dvaja zákazníci, nikomu z nich sa však nič nestalo. Po tom, ako lupič z banky odišiel, jeden zo zamestnancov banky ho začal prenasledovať.

Vystriedal ho príslušník kynologickej polície v civile, ktorý sa v tom čase náhodou nachádzal v blízkosti miesta činu. "Muž unikal smerom na Markovú ulicu. Policajt vyzýval muža, aby zostal stáť a upozorňoval ho, že použije donucovací prostriedok," uviedla hovorkyňa bratislavskej polície Petra Hrášková. Na Markovej ulici policajt použil varovný výstrel do vzduchu, no Milan unikal ďalej. Rovnako do vzduchu vystrelil aj jeden z príslušníkov hliadky, ktorá sa v tom čase nachádzala na tejto ulici.

Incident následne vyvrcholil pri Chorvátskom ramene, neďaleko kostola Svätej Rodiny. Keď muž zistil, že všetky únikové cesty sú odrezané, zmocnilo sa ho zúfalstvo. Ako Topkám prezradil jeden z policajtov, ktorí boli na mieste činu, kričal na mužov zákona, že "nechce nikomu ublížiť." Potom si však kľakol a zastrelil sa guľkou do hlavy.

Na mieste, kde naposledny vydýchol lupič, policajti po čine ohradili obrovský úsek. Polícia tu skúmala stopy a dorazil aj súdny lekár, ktorý prehliadol Milanovo telo. 

Streľba v Petržalke mnohých vystrašila. Našej čitateľke Blanke sa ozvala dcéra, ktorá je na materskej dovolenke a ktorá predpoludním išla so svojim malým dieťatkom na prechádzku. Našťastie, smutný incident už nestihla, v okolí petržalského kanála však uvidela množstvo policajtov aj mŕtvolu na zemi.

"Až mám zimomriavky, keď si pomyslím, že som mohla prísť o dcéru aj o vnučku. Už aby sa človek bál aj vyjsť na ulicu," napísala Topkám Blanka.

Video z miesta tragédie:

Prepad banky

Videli ste, čo sa dnes v Petržalke stalo? Pošlite nám informácie, fotografie či videá na e-mailovú adresu tipy@topky.sk alebo na SMS a MMS číslo 0910 177 023.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu