Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Varovania meteorológov sa potvrdili: Sneženie už uzavrelo Donovaly!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

LUČENEC - Cesty na juhu stredného Slovenska sú zasnežené, no prejazdné. Ako informoval Tomáš Maňúr z Regionálnej správy ciest v Rimavskej Sobote, všetky sypače majú v teréne, napriek tomu by mali vodiči prispôsobiť jazdu poveternostným podmienkam.

Problémy majú najmä vodiči kamiónov. Medzi Rimavskou Sobotou a Lučencom majú problémy pri obci Pinciná.

"Policajti úsek oficiálne neuzatvorili, ale vodiči by mali byť pri prejazde týmto úsekom veľmi opatrní. Prispôsobiť sa hustému sneženiu sa momentálne treba na všetkých cestách, ale mimoriadne opatrnými treba byť pri prejazde horskými priechodmi Javorina, medzi Červenou Skalou a Muráňom, na ceste medzi Muráňom a Tisovcom a tiež na priechode Zbojská medzi Tisovcom a Breznom," dodal Maňúr.

Donovaly pre vozidlá dlhšie ako 10 metrov uzavreli, v kraji sneží

V Banskobystrickom kraji husto sneží, cesty v okresoch Banská Bystrica a Brezno sú zasnežené, avšak zjazdné. Jedine horský priechod Donovaly, kde je štvorcentimetrová vrstva čerstvého snehu, uzavreli pre vozidlá dlhšie ako 10 metrov. Dnes o tom informoval Dušan Škubák z Banskobystrickej regionálnej správy ciest - Centrálneho dispečingu Banská Bystrica.

Na cestách v uvedených okresoch je čerstvý sneh od dvoch do piatich centimetrov. Horský priechod Šturec má na vozovke čerstvý sneh do dvoch centimetrov. Podľa Škubáka majú vozidlá zimnej údržby v teréne, ktorý pluhujú a posýpajú.

Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Policajného zboru Banská Bystrica informovalo, že od 7.30 h je až do odvolania uzavretý úsek cesty I/59 od Nového sveta v smere do Banskej Bystrice. Podľa slov banskobystrickej krajskej policajnej hovorkyne Márie Faltániovej je uzavretý pre dopravnú nehodu.

Na zemplínske cesty sa dnes vrátil takmer po týždennej odmlke sneh v sprievode fúkajúceho vetra.

Informoval o tom riaditeľ michalovského strediska Správy ciest Košického samosprávneho kraja Michal Kráľ. Ako dodal, problémy z jednotlivých úsekov zatiaľ hlásené nie sú. O ich údržbu sa momentálne starajú cestári s 11 sypačmi.

"Vietor zatiaľ nevytvára snehové jazyky, takže aktuálne s technikou v teréne nepluhujeme, ale na jednotlivé úseky sypeme inertný materiál a soľ. Sneh na cestách dosahuje maximálne dva centimetre," konkretizoval Kráľ.

Na cestách Michalovského okresu začalo podľa jeho slov snežiť pred 7.00 h. Ako dodal, cestári budú v nasledujúcich hodinách v pohotovosti, pretože sú očakávané zmeny počasia. "Má fúkať silný južný vietor a snežiť celý deň, no zatiaľ je to bez problémov," uzavrel Kráľ.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu