Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Gorilu sme vyšetrovali ešte skôr, ako bola na internete, tvrdí MV

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Polícia začala prípad Gorila vyšetrovať po nástupe súčasného vedenia a teda ešte predtým, ako bol spis Gorila zverejnený na internete, uviedol dnes hovorca rezortu vnútra Gábor Grendel. Reagoval tak na dnešné vyhlásenia podpredsedu SDKÚ-DS Ivana Mikloša a jeho straníckeho šéfa Mikuláša Dzurindu, podľa ktorých polícia za ministrovania Daniela Lipšica v tomto prípade nekonala.

Podľa Grendela bola Gorila vyšetrovaná až do okamihu, keď si vojenská prokuratúra vyžiadala spis od Úradu boja proti korupcii a zastavila trestné stíhanie v tejto veci. "Toto rozhodnutie vojenskej prokuratúry vyšlo na svetlo sveta až po tom, ako bol spis Gorila zverejnený na internete a médiá sa začali zaujímať o to, či sa týmto prípadom polícia v minulosti zaoberala. Faktom je, že sa zaoberala, ale faktom je aj to, že prokuratúra tento prípad odňala a už neinformovala políciu, že zastavila trestné stíhanie vo veci," vysvetlil Grendel.

V diskusnej relácii STV O 5 minúť 12 dnes minister Ivan Mikloš vyhlásil, že Lipšic vyšetrovanie kauzy spolitizoval. V podobnom duchu sa vyjadroval aj Dzurinda na tlačovej besede. Lipšic podľa neho zasahuje do vyšetrovania nenáležitým spôsobom. „Čo robila polícia za ministrovania Lipšica rok a pol? Policajný prezident Jaroslav Spišiak bol do Gorily zainteresovaný už v roku 2005. Čo robil Spišiak štyri roky, keď bol ticho? Prečo Spišiak čušal doteraz? Možno čakal na vhodnú príležitosť, tá prišla s parlamentnými voľbami,“ vyhlásil dnes Dzurinda.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu