Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Spis Gorila sa predáva ako kniha: Pokútne a v novinovom stánku!

"Prvé kompletné vydanie" Gorily (Zdroj: topky)

BRATISLAVA/KOŠICE - Novinárovi Tomovi Nicholsonovi, ktorého preslávila korupčná megakauza Gorila, súd škandalóznym rozhodnutím zakázal vydať a šíriť svoju knihu, ktorá mala ľuďom "konečne ukázať, ako funguje táto krajina." V metropole východu sa však objavila amatérska publikacia, ktorá sa predáva priamo v budove súdov a nikto s ňou očividne nemá problém.

Gorila v trafike

Kniha o Gorile sa predáva priamo v spoločnej budove košických súdov. V novinovom stánku na prízemí si za publikáciu "Gorila - Prvé kompletné vydanie", pýtajú 11,8 eur. Informoval nás o tom jeden z advokátov, ktorý v budove pracuje. Nechcel však byť menovaný.

"Je to obyčajný obal s bielym podkladom a fotografiou gorily, aká sa použila v tejto afére. Ide o prepis Gorily z internetu," konkretizuje právnik.

Zvláštne rozhodnutie súdu

Autorská kniha kanadsko-slovenského novinára sa teda predávať nesmie a anonymný spis z internetu, ktorý priamo obviňuje konkrétnych ľudí, sa predávať môže. Nicholson pritom niekoľkokrát zdôraznil, že jeho text je písaný opatrne, pretože vie, že bude "ľahkým terčom."

Sudca bratislavského okresného súdu jeho knihu v piatok zakázal napriek tomu, že podľa Nicholsona ju ani nevidel. Vyhovel tak žiadosti šéfov Penty, ktorí požadovali predbežný zákaz vydania publikácie. Súd chce dokonca podľa najnovších informácií všetky verzie knihy zhabať! Podľa mnohých ide o škandalózne rozhodnutie, ktoré od novembra 1989 nemá obdoby.

Spis Gorila sa predáva
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: topky)

 

Vaše tipy

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu