Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Matovič: Ohňostroj stál dvetisíc, zaplatený je zo súkromných peňazí

Igor Matovič
Igor Matovič

BRATISLAVA - V treskúcej zime na brehu Dunaja dnes oslávili predstavitelia Obyčajných ľudí a nezávislých osobností zrušenie priestupkovej imunity poslancov ohňostrojom.

"Stál dvetisíc eur s DPH, zatiaľ je zaplatený zo súkromných peňazí," odpovedal Igor Matovič na otázku TASR, či si financie za predstavenie zarátajú do nákladov na predvolebnú kampaň. Približne pätnásťminútovú farebnú šou sledovalo na mieste niekoľko desiatok ľudí, vrátane volebných kandidátov hnutia. "Sľúbili sme ľuďom, že keď nám pomôžu pritlačiť na poslancov, aby hlasovali za zrušenie priestupkovej imunity, urobíme parádny ohňostroj. Urobili sme parádny ohňostroj, až mi pri ňom pusa zmrzla," povedal Matovič.

Dodal, že politici 22 rokov sľubovali zrušenie imunity a jej zrušenie v oblasti priestupkov sa dá považovať za prvý krok. "Ľudia urobili ten svoj krok, že poslali mail a my sme ho následne rozposlali stopäťdesiatim poslancom, stopäťdesiatim asistentom, do akcie sa zapojilo vyše pätnásťtisíc ľudí, rozposlali sme viac ako 4,4 milióna mailov s výzvou, aby hlasovali za zrušenie priestupkovej imunity," povedal Matovič. "Chceli sme využiť unikátnu príležitosť, že sa blížia voľby a pred voľbami sa poslanci budú hanbiť pred svojimi budúcimi voličmi nehlasovať za zrušenie imunity, tak to aj urobili," uzavrel Matovič.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu