Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Vyhrážky organizátorke protestu Gorila: Prepichnuté gumy a podivné nočné telefonáty!

Ľubicu Lehotskú údajne zastrašujú
Ľubicu Lehotskú údajne zastrašujú (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Organizátorka protestu Gorila má strach. Za posledné dni sa v jej živote stali zvláštne veci, ktoré má vraj na svedomí neznáma osoba s cieľom ju vydesiť.

Nič v súčasnosti nelomcuje Slovenskom tak ako protest proti korupcii na najvyšších miestach, ktorý sa konal minulý piatok a dnes bude mať svoje pokračovanie. Za jeho organizáciou stojí okrem iných aj Ľubica Lehotská, ktorá tvrdí, že ju kvôli tomu zastrašujú. Okrem toho, že jej niekto prepichol dve pneumatiky na aute, máva aj čudné nočné telefonáty.

"Niekto do telefónu najprv dýchal a potom mi zrejme počítačom upravený hlas povedal, že mám aj rodinu a deti," povedala Lehotská. Vyhrážky zatiaľ nerieši a nekontaktovala ani políciu.

Na dnešnom proteste, ktorý sa bude konať v ôsmich slovenských mestách, by sa malo dovedna zúčastniť okolo 40 tisíc ľudí. Obyvatelia napriek tuhým mrazom plánujú vyjsť do ulíc v Bratislave, Žiline, Zvolene, Trenčíne, Košiciach, Prešove, Nitre a v Poprade. Najviac účastníkov sa očakáva v hlavnom meste, organizátorka Lucia Gallová hovorí o počte 10 tisíc. Na bezpečnosť a pokojný priebeh podujatia budú vo všetkých mestách dohliadať desiatky policajtov.

Výhrady demonštrantov sa budú týkať nielen kauzy Gorila, ale aj navrhovanej Obchodnej dohody o boji proti falšovaniu (ACTA). Okrem toho navrhujú, aby sa predčasné voľby presunuli z marca až na september 2012 a taktiež požadujú odvolanie ministrov Mikuláša Dzurindu, Ivana Mikloša, podpredsedu vlády Rudolfa Chmela či lídra opozície Roberta Fica.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu