Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Slovensko čaká najstudenšia noc tohto roka: Teploty klesnú na -30 °C!

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Dobre sa oblečte, vonku ešte prituhne! V mnohých krajinách východnej Európy meteorológovia namerali menej ako mínus 20 stupňov Celzia a susedné Poľsko dnes hlási najchladnejší deň tohtoročnej zimy. Na poriadny mráz sa podľa SHMÚ musí pripraviť aj Slovensko.

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal pre extrémne nízke teploty výstrahy prvého a druhého stupňa. Platiť začnú pol hodinu pred polnocou a potrvajú do utorka 31. januára do 10.00 h. Na severe a východe môže teplota miestami klesnúť až na -30 °C.

Výstrahu druhého stupňa vydal SHMÚ pre Severozápad, Oravu, Kysuce, Liptov, Turiec, Spiš, Šariš, Severovýchod a Krajný východ. V týchto oblastiach sa môžu v noci teploty pohybovať od -20 do -30 °C. Hydrometeorológovia na svojej internerovej stránke upozorňujú, že očakávaný mráz je v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavý a je vysoká pravdepodobnosť poškodenia organizmu.

Horné Ponitrie, Stredné Pohronie, Horehronie a Turiec čakajú dnes v noci o čosi menšie mrazy. Teplota vzduchu by sa mala pohybovať od -15 do -20 °C. Podľa hydrometeorológov nie je očakávaný mráz v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavý, no môže spôsobiť poškodenie zdravia. "Nízka teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie a fyzické aktivity v exteriéroch," upozorňuje SHMÚ.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu