Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Vianoce vo väzniciach trávili aj dvaja biskupi

František Rábek
František Rábek

BRATISLAVA - Tohtoročné vianočné sviatky v prostredí slovenských väzníc strávili a slávili biskupi František Rábek, ordinár Ozbrojených síl a Ozbrojených zborov SR, a Dominik Tóth, emeritný trnavský pomocný biskup.

Ordinár Rábek celebroval vianočnú sv. omšu 24. decembra v Ústave na Výkon väzby a výkon trestu odňatia slobody v Ilave spolu s miestnym väzenským kaplánom Jozefom Jáňom. Pred bohoslužbou navštívil obvinených na celách, obdaroval ich vianočnou čokoládou a poprial im pokojné prežitie sviatkov v zložitom rozpoložení.

Podobne biskup Tóth, ako bývalý predseda komisie Konferencie biskupov Slovenska pre pastoráciu vo väzniciach už opakovane opäť vstúpil do Ústavu na výkon trestu odňatia slobody pre ženy v Nitre - Chrenovej, aby s miestnym väzenským kaplánom Petrom Hasarom a zástupcom väzenského vikára Andrejom Streicherom celebroval vianočnú bohoslužbu pre odsúdené ženy.

Na bohoslužbe sa zúčastnilo 160 odsúdených žien. So spevom im pomohli rehoľné sestry z Misijnej kongregácie Ducha Svätého, ktoré tak obohatili celú liturgiu. Atmosféra vianočných sviatkov u mnohých odsúdených žien vyvolala slzy ľútosti, ktoré sa im kotúľali po tvárach.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu