Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Na lanovke v Tatrách vozili celý deň vrecia s pieskom

Nová lanovka absolvovala záťažové testy Zobraziť galériu (2)
Nová lanovka absolvovala záťažové testy

POPRAD – Nová osemmiestna lanovka v Tatranskej Lomnici vo Vysokých Tatrách má za sebou záťažové testy. Takmer celý deň sa dnes na lanovke vozili vrecia s pieskom.

Až deväť ton piesku rozdeleného do 360 vriec overovalo a testovalo nosnosť novej lanovky v Tatranskej Lomnici. Aj keď na novej lanovke sa ešte jazdiť v najbližších dňoch nebude, podľa Kataríny Šarafínovej zo spoločnosti Tatry mountain resorts nič nebráni tomu, aby sa začala lyžiarska sezóna vo Vysokých Tatrách.

Tá štartuje v Jasnej v Nízkych Tatrách aj vo Vysokých Tatrách v piatok 2. decembra. Z dôvodu nedostatku prírodného snehu v celých Tatrách sú technicky zasnežené len niektoré zjazdovky.

Novú lanovku s modrými bublinovými krytmi v lokalite Buková hora v Tatranskej Lomnici začali stavať koncom augusta tohto roku. Do prevádzky by ju mali spustiť tesne pred Vianocami. Prepravná kapacita lyžiarskeho strediska Tatranská Lomnica vďaka novej lanovke vzrastie o 2 400 osôb za hodinu.

Spolu s lanovkou pribudnú v Tatranskej Lomnici aj ďalšie technicky zasnežované zjazdovky s celkovou dĺžkou 2,7 kilometra. Po úspešne zvládnutých záťažových testoch lanovku a prevádzkovateľov čaká kolaudačné konanie.

Nová lanovka modrej farby bude podľa Šarafínovej ideálna najmä pre rodiny s deťmi. Lanovka so systémom Kidstop zabezpečí podľa nej vyššiu bezpečnosť prepravovaných detí. Špeciálny úchyt zabráni malým lyžiarom v nekontrolovanom pohybe.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu