Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Nižšie položeným lyžiarskym strediskám počasie nepraje

Ilustračné foto
Ilustračné foto

ŽDIAR – Počas tohto víkendu sa v dvoch najväčších lyžiarskych strediskách vo Vysokých Tatrách už začalo lyžovať. Menšie strediská v Ždiari a v Bachledovej doline ešte stále čakajú na lepšie počasie.

"Je to také chabé, ešte sme ani nezačali zasnežovať, toto inverzné počasie nám vôbec nepraje," priblížil situáciu v stredisku Ždiar – Strednica jeho riaditeľ Marián Bekeš.

V takomto období je nevýhodou strediska jeho položenie v nižšej nadmorskej výške. "Aj vlani nebolo moc dobré počasie, ale bolo aspoň trochu prírodného snehu, teraz je veľmi sucho," konštatoval Bekeš. Podľa neho je všetka technika pripravená, čakajú už len na lepšie počasie.

V Ždiari sa nachádza deväť vlekov, ktorých prepravná kapacita je viac ako 6000 ľudí za hodinu. Stredisko sa nachádza v nadmorskej výške 940 metrov, prevýšenie je tu 110 metrov. Jeho súčasťou je bezplatné parkovisko, bufet, reštaurácia, detská škôlka i požičovňa. Lyžiari si môžu v prostredí Belianskych Tatier vychutnať lyžovačku na 2,4 kilometra zasnežovaných zjazdoviek.

Neďaleko Ždiaru je aj lyžiarske stredisko Ski Bachledova, kde tento rok rozšírili kapacitu detskej škôlky. "Boli požiadavky zo strany klientov, tak teraz máme miesto jednej škôlky dve, kde učíme deti lyžovať," vysvetľuje prevádzkovateľ strediska Vladimír Siska. Ďalšou novinkou je novovybudovaná bobová dráha dlhá 1100 metrov. Tá bude v prevádzke počas leta i zimy, je vhodná pre deti aj dospelých.

Ďalšou novinkou je drevená vyhliadková veža vysoká 16 metrov a je od nej vidieť na okolie Bachledovej doliny. V stredisku tiež rozšírili kapacitu bezplatného parkovania. Nachádzajú sa tu dve lanovky a osem vlekov, lyžovať sa dá na dvanástich rôznych zjazdovkách. Prevýšenie strediska je 240 metrov. Jeho súčasťou je aj 26 kilometrov bežeckých lyžiarskych trás.

Vlani sa tu lyžovalo od 19. decembra. "Urobíme všetko pre to, aby sme začali lyžovať čo najskôr, no počasie nám nepraje," konštatoval Siska. Začali tu zasnežovať koncom novembra, no teraz zasnežovanie zastavili, keďže je teplo a sucho.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu