Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Radičová: Ak sú informácie o mojom odpočúvaní pravdivé, je to šok!

Iveta Radičová
Iveta Radičová

BRATISLAVA – Prípadné odpočúvanie alebo monitorovanie premiérky Ivety Radičovej pre kauzu hayekovci v akcii s názvom Dáma, o ktorom dnes informoval denník Nový Čas, bude prešetrené. Na tlačovej besede po rokovaní vlády to povedala premiérka Iveta Radičová s tým, že sledovanie premiéra je v ktorejkoľvek krajine neprípustné.

„Viem to, čo bolo publikované v médiách. Je to sklamanie a je to šok, pokiaľ je to pravda,“ povedala Radičová. Upozornila však, že ide o iný prípad, ako je odpočúvanie novinárov denníka Pravda a šéfa spravodajskej televízie a nešlo o odpočúvanie, ale malo by ísť o vypracovanie analytického materiálu.

Radičová ďalej uviedla, že všetky kroky a trestnoprávne postupy v tejto kauze už podniká. „Ubezpečujem, že všetky podania (…) budú vyriešené, budú vyšetrené, bez ohľadu na to, koho alebo čoho sa týkajú,“ uviedla s tým, že minister Galko si „môže oddýchnuť, môže pokojne spávať.“

Odvolanie riaditeľa Vojenského obranného spravodajstva Pavla Brychtu bude podľa Radičovej riešiť už nový poverený minister obrany, na čom sa premiérka dohodla aj s prezidentom Ivanom Gašparovičom. „Súhlasí s takýmto postupom,“ povedala. Dodala, že je nezmyselné, aby bol na Galkovo miesto vymenovaný nový člen vlády.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu