Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Čech, ktorý v Žiline zakopal popraveného muža: Myslel som, že je to sranda!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/PRAHA - Viac než dva milióny českých korún dlhoval podnikatelovi Petr Venský. Namiesto toho, aby mu peniaze, za ktoré prevádzkoval autobazár, vrátil, spolu s kumpánom sa ho rozhodli zavraždiť a zakopať v Žiline. Možno by sa im to prepieklo, hrob s telom však po štyroch rokoch našli.

Hrob s obeťou brutálnej vraždy objavili policajti v januári. Zistilo sa, že ide o českého podnikateľa, nezvestného od roku 2007. Netrvalo dlho a v putách skončili dvaja podozriví - Miroslav (24) Kysuckého Nového Mesta a Čech Petr.

Ako vyšetrovanie pokračovalo, pomaly sa začali rozplietať nitky okolo strašného prípadu. Petr si podľa polície požičal od svojho krajana peniaze na podnikanie a dlh postupne splácal. Do biznisu s autobazárom však zapojil ďalšieho človeka, mladého Slováka. Ten mu vraj začal navrhovať šokujúce riešenie zadĺženého podniku - treba sa zbaviť veriteľa!

S podnikateľom sa obaja stretli sa v žilinskom autobazáre. Miro muža odrazu napadol kovovou tyčou. Peter vraj váhal, ale potom sa pridal. Išiel po brokovnicu, namieril na bitého muža a strelil ho do hlavy. Keďže muž stále žil, Miroslav ho opakovane udieral do hlavy, kým nezomrel.

Telo potom zakopali, až po rokoch ho našli a identifikovali policajti Úradu boja proti organizovanej kriminalite. Miroslavovi, ktorého zadržali slovenské orgány, hrozí výnimočný trest a v Česku prebieha proces aj s Petrom.

Ten dnes na súde vypovedal. Podľa neho mu podnikateľ požičal preto, aby si mohol užívať život. Petr pracoval za oboch a keď mu zavolala podnikateľova manželka, musel jej hovoriť, že jej manžel je služobne na Slovensku, uviedol idnes.cz.

Rady svojho nového pomocníka Mira, že sa treba príťaže zbaviť, spočiatku nebral vážne. "Bral som to skôr ako chlapské vyťahovanie sa a ješitnosť. Je mi to ľúto, myslel som si, že je to sranda," tvrdil. Za zapojenie do "srandy" mu teraz hrozí 18 rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu