Nedeľa16. jún 2024, meniny má Bianka, Blanka, zajtra Adolf

Dnes razia aj na cestách, posvietili si na rušičky mýta

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Rušičky mýtneho systému sa nevyplácajú. Na nepovolené elektronické zariadenia si dnes posvietili policajti spolu s Telekomunikačným úradom Slovenskej republiky (TÚ SR) a spoločnosťou Skytoll v Komárňanskom okrese.

"Ide o zariadenia, ktoré rušia signál GPS palubných jednotiek umiestnených v motorových vozidlách. Takýmto spôsobom sa ich vodiči vyhýbajú mýtnym poplatkom na spoplatnených úsekoch diaľnic, ciest 1. triedy a rýchlostných ciest, prípadne sa snažia kryť inú nelegálnu činnosť, napríklad krádeže auta", uviedol hovorca Prezídia PZ Michal Slivka. Počas akcie sú lokalizované zariadenia rušiace signál GPS.

Ak sa potvrdí , že v aute je rušička, vodičov za tento priestupok čaká sankcia. Za jazdu bez úhrady mýta vodičom podľa zákona o elektronickom výbere mýta hrozí pokuta v blokovom konaní až do 700 eur. Pracovníci TÚ SR sú oprávnení dočasne odobrať vodičom nepovolené zariadenie na rušenie signálu GPS aj s príslušenstvom. TÚ SR nezisťuje dôvod nelegálneho používania rušičky.

Za takéto porušenie zákona zaplatí fyzická osoba tisíc eur a v prípade právnickej osoby alebo fyzickej osoby - podnikateľa až 300 tisíc eur. Žiaden odhalený vodič sa správnemu konaniu o uložení pokuty pre používanie nepovoleného zariadenia nevyhne. Vodiči motorových vozidiel sa môžu pripraviť na to, že takéto kontroly budú pokračovať na celom území Slovenska aj v budúcnosti, dodal Slivka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu