Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Rodičia pozor: Základné školy vraj obchádza prefíkaný pedofil!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/TRENČÍN – V priestoroch niektorých školských zariadení v Trenčíne sa údajne pohybuje podozrivé indivíduum. Niektorí pedagógovia v ňom spoznali človeka, ktorý bol v minulosti trestaný za sexuálne úchylky a boja sa, že bude obťažovať malé dievčatá.

Podľa riaditeľky Základnej umeleckej školy Karola Pádivého v Trenčíne Veroniky Soukupovej sa muž objavil v priestoroch školy minulý týždeň a chodil po triedach pod zámienkou, že hľadá svojho syna, ktorý mal navštevovať umeleckú školu.

"Neskôr sme zistili, že syna má už na strednej škole, a tak u nás v žiadnom prípade byť nemohol. Následne ho videli aj na výtvarnom odbore, ktorý však sídli v budove na druhom konci mesta, a tak sme prípad oznámili mestskému školskému úradu," povedala Soukupová.

"Máme trochu obavy už i preto, že deti sú v triede po jednom a navyše sídlime na trochu nešťastnom mieste pri parku, ktorý spája hlavnú stanicu s centrom mesta. Sme otvorená škola a do budovy k nám chodí mnoho ľudí. Musíme si dávať pozor," zdôraznila Soukupová.  

"Dozvedeli sme sa o tom, že minimálne na základnej umeleckej škole sa pohyboval niekto podozrivý. Mesto Trenčín okamžite vydalo pokyn všetkým riaditeľom základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Trenčín, aby zvýšili ostražitosť v tom, kto sa pohybuje po ich školách, taktiež boli upozornené všetky deti týchto škôl. Podľa našich informácií sa už vecou zaoberá kriminálna polícia," povedal hovorca mesta Trenčín Richard Nemec. 

Podľa zástupcu trenčianskej krajskej policajnej hovorkyne Pavla Kudličku sa polícia už prípadom zaoberá, zatiaľ však nikto nepodal trestné oznámenie. Pedagógov upozornili, aby v prípade pohybu neznámych osôb po školách kontaktovali políciu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu