Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Objasnenie Valkovej vraždy vyzerá veľmi nádejne, tvrdí Lipšic!

Ernest Valko: Kto ho má na svedomí?
Ernest Valko: Kto ho má na svedomí?

BRATISLAVA - O niekoľko dní uplynie rok od popravy prominentného advokáta Ernesta Valka. Hoci vrah, alebo vrahovia stále behajú po slobode, podľa ministra vnútra Daniela Lipšica vyzerá vyriešenie záhadného prípadu "veľmi nádejne."

"Je snaha nájsť páchateľov a postaviť ich pred súd. Môžem zopakovať, že to vyzerá nádejne. To neznamená, že tú vraždu na 100 percent vyriešime, ale vyzerá to veľmi nádejne," uviedol dnes minister pre aktualne.sk.

Po Valkovej smrti vynorilo hneď niekoľko špekulácií o príčine jeho smrti. "Nemôžem to potvrdiť, ani vyvrátiť," reaguje na ne Lipšic. "Bolo by to v tomto okamihu nevhodné, zverejňovať akékoľvek verzie, či dôkazy, ktoré vyšetrovatelia majú, a k čomu smerujú, lebo by sme na to upozornili aj páchateľov. Polícia ani prokuratúra nemôže byť vedená snahou prezentovať konkrétne veci na nejaké výročie. Je snaha nájsť páchateľov a postaviť ich pred súd," dodal.

Šéf polície Jaroslav Spišiak pred časom uviedol, že ho trápi, že vraždu advokáta stále neobjasnili. Verziu, podľa ktorej dal Valka odstrániť dunajskostredský boss Lajos Sátor, však označil za dezinformáciu.

Na verejnosť zatiaľ neprenikli mená ďalších podozrivých, podľa informácií médií sa však okruh ľudí, ktorých polícia podozrieva, dostal k podsvetiu. Ide vraj o osoby z mafiánskych zoznamov.

Zastreleného Ernesta Valka našli v jeho dome v Limbachu pred rokom. Zavraždili ho v noci 8. novembra 2010.

Valko bol pokladaný za prominentného právnika a vystupoval vo veľkom množstve najmä veľkých súdnych prípadov, sporov - či už ako právny zástupca, napríklad v kauze Tiposu ale aj ako obvinený v kauze vykupovania pozemkov na Záhorí.

Advokát Valko napríklad zastupoval aj ministra financií Ivana Mikloša v civilnom spore s expremiérom Róbertom Ficom na ochranu osobnosti. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu