Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Greenpeace správu o atómovej elektrárni Mochovce nedostane

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Krajský súd Bratislava II dnes zamietol žalobu občianskeho združenia Greenpeace, ktorú podalo voči Úradu jadrového dozoru (ÚJD) SR.

Enviroaktivisti na základe zákona o slobode informácií žiadali, aby im bola sprístupnená Predbežná bezpečnostná správa atómovej elektrárne Mochovce 3. a 4. blok. O rozsudku informovala Miroslava Pirožeková z ÚJD SR.

"V roku 2010 žalujúca strana – Greenpeace využila svoje právo a podala podnet súdu na preskúmanie zákonnosti postupu a rozhodnutia ÚJD SR vo veci nesprístupnenia požadovaného dokumentu... Súd posúdil predložené argumenty oboch strán a rozhodol, že ÚJD SR postupoval správne," uviedla.

Zároveň dodala, že sa v minulosti uskutočnil proces posudzovania vplyvu dostavby atómovej elektrárne Mochovce na životné prostredie, v rámci ktorého sa verejnosť a Greenpeace mali možnosť zapojiť a vznieť svoje prípadne pripomienky.

"Ministerstvo životného prostredia SR sa vznesenými pripomienkami zaoberalo a zhrnulo ich vo svojej záverečnej správe," poukázala.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu