Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Konflikt fajčiaceho policajta s politikom sa na súd nedostane

Drotován a miesto konfliktu s policajtom - reštaurácia Divný Janko
Drotován a miesto konfliktu s policajtom - reštaurácia Divný Janko

BRATISLAVA - Kauza bratislavského policajta, ktorý sa pre fajčenie dostal do konfliktu s račianskym poslancom Michalom Drotovánom, sa na súd nedostane. Ministerstvo vnútra má v rukách výsledky inšpekcie, podľa ktorých je "závažnosť konania policajta nepatrná" a bude riešený len v rámci disciplinárneho konania.

Politajt si istotne vydýchol, pretože mu hrozilo stíhanie za zneužívanie právomoci verejného činiteľa.

Konflikt sa odohral na začiatku októbra v reštaurácii Divný Janko. Drotovánovi pri obede dymil do tváre policajt, napriek tomu že sa v priestore nesmelo fajčiť. Drotován ho upozornil a odfotografoval. Skončil na policajnej stanici.

Komunálny politik na prípad upozornil na svojom blogu. Píše v ňom, že policajt Odvodného oddelenia PZ Staré Mesto - východ nielenže fajčením v reštaurácii, kde je to zakázané, porušil zákon, ale následne ho aj bezdôvodne buzeroval a zastrašoval.

"Počas obeda som zacítil štipľavý dym z cigariet napriek tomu, že reštaurácia riadne označila podľa zákona priestor ako nefajčiarsky na viditeľnom mieste. Väčšie prekvapenie však bolo, že jediným fajčiarom v celej reštaurácii bol príslušník Policajného zboru SR v uniforme a teda v službe," uviedol na blogu. Pripomenul zároveň, že za tento priestupok je možné podľa zákona udeliť pokutu do výšky 331 eur.

Drotován si fajčiaceho policajta aj s jeho kolegami vyfotil, tí následne odišli von, kde si na neho počkali. Vypýtali si od neho občiansky preukaz, no keďže politik doklad pri sebe nemal, naložili ho do policajného auta a previezli na policajnú stanicu.

"Na chodbe - nachádzali sa tam aj ďalší ľudia - som im musel nadiktovať všetky osobné údaje vrátane rodného čísla a mien otca a matky. Po desiatich minútach a krátkej porade ma pustili von," opísal Drotován v blogu. Dodal, že takýmto postupom obmedzili policajti jeho osobnú slobodu.

Šéf rezortu vnútra Daniel Lipšic v reakcii na prípad uviedol, že arogantné zneužívanie moci nebude nikdy tolerovať. "Policajti by mali slušným ľuďom pomáhať a chrániť ich. V opačnom prípade kazia dobré meno polície," dodal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu