Utorok18. jún 2024, meniny má Vratislav, zajtra Alfréd

Obvinili mladú starostku: Bez povolenia spílila ruže!

Starostka pílila bez povolenia
Starostka pílila bez povolenia

KLOKOČOV – Michalovský policajný vyšetrovateľ obvinil zo zločinu porušovania ochrany rastlín a živočíchov 38-ročnú ženu z Klokočova v okrese Michalovce. Hrozí jej až osemročné väzenie. Ako sa Topkám podarilo zistiť, zaujímavosťou je, že touto ženou je mladá starostka obce Monika Hudáčková, ktorá sa na stránke obce prezentuje umeleckou fotografiou.

Obvinená dala údajne bez povolenia spíliť na pozemkoch v katastri tej istej obce v roku 2009 takmer 80 stromov a ďalších krovín na ploche 2280 štvorcových metrov. "Obvinená bez náležitého povolenia na pozemkoch v katastrálnom území obce Klokočov, na parcelách, ktoré sú vo vlastníctve štátneho podniku, na území, kde platí prvý stupeň ochrany, dala spíliť 77 stromov a na 2280 metrov štvorcových krovín druhu vŕba, trnka a ruža, čo je v rozpore so zákonom o ochrane prírody a krajiny," konkretizovala prípad hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Mésarová.

Ako dodala, spoločenská hodnota spílených drevín predstavuje 109.738,34 eura. "Obvinená je stíhaná na slobode, v prípade dokázania viny jej hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov," uzavrela Mésarová. Na obecnom úrade tvrdili, že starostka je na pracovnom stretnutí. Pokúšali sme sa dnes opakovane telefonicky získať stanovisko od starostky, ale márne, pretože služobný mobil nikto nedvíhal. Vraj je totiž na dovolenke.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu