Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Martinka (16) sa musela vyzliecť, aby jej vrah neskrvavil šaty!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/KOŠICE - Mladého Košičana Romana (19) vzrušuje násilie pri sexe. Jeho úchylka ho v auguste 2010 úplne ovládla a po jeho beštiálnom vyčíňaní našli jeho priateľku Martinu Matyášovú (16) mŕtvu. Týranie priznal, jej vraždu však tvrdošíjne popiera.

Policajti sa dohodli, že budú klamať, bráni sa Roman. „Je ľahké sa dohodnúť s kolegami a niekoho obviniť?“ spýtal sa na včerajšom pojednávaní košického súdu jedného z nich, ktorý prišiel svedčiť. Informovala o tom Pluska.

Svedkovia ho však nešetrili. „Viackrát povedal, že to nechcel urobiť, že ho naviedol kamarát. Opísal, ako jej prikázal, aby sa sama vyzliekla, aby nenechal stopy na šatách. Najprv ju na krku len porezal, ale potom sa vrátil, ako sám povedal, dokončiť ju,“ uviedol jeden z nich.

Ako informoval denník Korzár, všetko sa začalo v auguste 2010 pri popíjaní skupiny stredoškolákov na ihrisku v Košiciach. Začali sa rozprávať o nevere. Jeden člen partie sa spýtal Romana, ako môže chodiť s dievčaťom, ktoré ho podviedlo.

"Démon" v Romanovi, ktorému experti zistili sadistickú úchylku, sa prebudil. Veľmi ho nahnevalo, že Martina svoju neveru popierala a rozhodol sa ju príkladne potrestať. Pred partiou ju ťahal za vlasy, kľačal na nej, fackal ju, vyzliekal a dokonca sa jej vymočil do úst!

K týraniu sa na súde priznal. Tvrdil však, že tým násilie z jeho strany skončilo. Údajne sa večer s Martinkou zmierili sexom a potom sa s ním rozlúčila. "Neviem, kam išla," tvrdil.

Obžaloba však tvrdí, že Roman išiel domov po nôž a odviedol dievča do košického lesoparku na sídlisku Furča. Tam jej prikázal, aby sa vyzliekla a spálil jej šaty. Odrezal jej prameň vlasov, pravdepodobne ako fetiš, ktorý si chcel nechať.

Dievča sa snažilo zachrániť útekom. Roman ju však údajne neúprosne prenasledoval a bodal ju nožom. Všetko ukončil v krovinách. Súdny lekár našiel na tele zavraždenej neuveriteľných 50 bodných a rezných rán. Podľa Joj jej vrah aj zohavil tvár na nepoznanie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu