Utorok28. máj 2024, meniny má Viliam, zajtra Vilma

Advokáti Šajgala vysekali, s Kubašiakovou popravou nemá nič spoločné!

Igor Šajgal
Igor Šajgal

BRATISLAVA/BANSKÁ BYSTRICA - Prípad Igora Šajgala, ktorý si mal objednať popravu svojho obchodného partnera Jána Kubašiaka, dnes súd zmietol zo stola. Zrušil verdikt okresného súdu a brezniansky podnikateľ už nie je vinný ani z objednania vraždy, ani z vydierania. Prípad sa začína nanovo.

Šajgal sa podľa Plusky na súde osobne nezúčastnil, ale poslal naň silnú zostavu, hneď štyroch advokátov.

Vdova po zavraždenom podnikateľovi Mária Kubašiaková po verdikte netajila sklamanie. Dúfala vraj, že Šajgala potrestajú aspoň za vydieranie. Z obvinenia z objednania vraždy sa dostal už skôr, za vydieranie mu pôvodne vymerali 6,5 roka.

Ku poprave Kubašiaka došlo ešte v novembri 2006 v Polomke. Trojica bývalých policajtov chcela z jeho domu získať dokumenty o podnikateľskej činnosti. Objednať si ich mal práve Šajgal. Sľúbil im vraj milión vtedajších korún.

Expolicajti zviazali podnikateľa aj jeho rodinu a vykradli trezor v dome. Bývalý vyšetrovateľ Róbert Petluš ho potom popravil ranou do hlavy. Súd ich už potrestal a Petluš dostal v roku 2007 výnimočný trest. Objednávateľ však spravodlivosti stále uniká.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu