Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Laco šéfoval gangu podpaľačov, vypálili auto, chatu aj lekáreň!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Gang podpaľačov sa podarilo rozbiť v Trenčíne. Šéf skupiny Ladislav M. a jeho traja kumpáni majú údajne na svedomí auto, chatu aj lekáreň. Spôsobili škodu za viac než 76 tisíc eur.

Laco sa na začiatku roka 2009 rozhodol, že dá jednej zo spoločností v Modre "horúcu výstrahu." Zorganizoval skupinu, ktorá mala jej sídlo, chatu, vypáliť. Odmena pre kumpánov? 500 eur.

Páchatelia ešte v ten istý deň kúpili benzín a v nočných hodinách vyrazili na miesto činu. Preliezli plot, kameňom rozbili okno a presvedčili sa, že dnu nikto nie je. Potom chatu poliali benzínom a zapálili. Škody sa vyšplhali na takmer 17-tisíc.

Netrvalo dlho a členom skupiny ponúkol ďalšiu prácu. Za 300 eur ich požiadal o podpálenie auta a priložil ďalších 100 eur na výdavky. Podpaľači v polovici mája 2009 v Trenčíne auto podpálili a ukradli z neho doklady. Škody presiahli 4 tisíc eur.

Podobným spôsobom vymáhal Ladislav pohľadávky aj v prípade ďalšej spoločnosti, jednej z rožňavských lekární. Opäť zorganizoval akciu a podpaľači ju za 500-eurovú odmenu podpálili začiatkom septembra.

Na lekárni vykopli dvere, vo vnútri vyliali benzín a zapálili. Škody presiahli 55-tisíc eur. Ako členom gangu dokážu vinu, môžu sa dostať za mreže až na osem rokov.

Zadržanie skupiny je prvým "ovocím", ktoré priniesla avizovaná ofenzíva ministra vnútra Daniela Lipšica proti výpalníkom. Trpezlivosť polície pretiekla a touto kriminalitou sa začnú zaoberať špeciálne jednotky, uviedol pred časom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu