Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Tragické výročie: Pred rokom vraždil Harman v Devínskej Novej Vsi

Ľubomír Harman zabil 7 ľudí Zobraziť galériu (13)
Ľubomír Harman zabil 7 ľudí

BRATISLAVA - Pred rokom, 30. augusta 2010, zabil útočník v bratislavskej okrajovej štvrti Devínska Nová Ves samopalom sedem ľudí a potom spáchal samovraždu.

Polícia ukončila vyšetrovanie prípadu tento rok v júli. O motíve páchateľa sa v médiách veľa špekulovalo, vyšetrovatelia ho však nezistili a polícia trestné stíhanie ukončila, pretože páchateľ zomrel.

Útočníkom bol Ľubomír Harman (48), ktorý najskôr zastrelil šesť členov susednej rodiny a potom jednu ženu zabil pri streľbe na verejnom priestranstve. Ďalší ľudia utrpeli pri útoku zranenia, medzi nimi aj jeden Čech. Podľa polície vystrelil muž stoštyridsaťkrát, z toho 24 nábojov použil v susednom byte a zvyšok na ulici. Policajti vypálili 15 rán a muža smrteľne zranili. Harman následne spáchal samovraždu.

Ministerstvo vnútra následne oznámilo, že podľa výsledkov pitvy bol útočník podnapitý a pod vplyvom drog. O prípade vznikol filmový dokument, ktorý priniesol výpovede ľudí z domu, v ktorom útočník aj vyvraždená rodina bývali, Harmanových známych a tiež príbuzných obetí.

 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu