Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

V Žilinskom kraji ťako zranený chodec aj jazdec na Babette

Vodič Hondy nedal prednosť motorkárovi Zobraziť galériu (2)
Vodič Hondy nedal prednosť motorkárovi

BRATISLAVA/ŽILINA - Dve ťažké zranenia si vyžiadali havárie, ku ktorým došlo v uplynulých dňoch v Žilinskom kraji. Prvú zapríčinil v pondelok večer Žilinčan (26) na Honde Civic, ktorý pri odbočovaní k obchodnému centru na sídlisku Solinky nedal prednosť vodičovi (38) na mopede Babetta.

Pri čelnej zrážke utrpel ťažké zranenia s dobou liečenia najmenej 42 dní. Alkohol u vodiča polícia nezistila a okolnosti nehody vyšetruje. Žilinčana obvineného z ublíženia na zdraví stíhajú na slobode. V prípade preukázania viny mu hrozí väzenie až na päť rokov.

Druhé ťažké zranenie utrpel chodec, ktorý v utorok večer v obci Povina náhle vstúpil do jazdnej dráhy kamiónu. Muž (54) kráčal v protismere po krajnici. Vodič (41) kamiónu zo Zvolena jazdil v smere od Žiliny do Čadce a aj napriek jeho reakcii chodca zachytil.

Pri zrážke utrpel ťažké zranenia hlavy. Alkohol u vodiča polícia nezistila, u chodca bol nariadený odber krvi. V prípade polícia začala trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví. Informovala o tom žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu