Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Tragická zrážka, dodávka s peniazmi narazila do cisterny

Ilustračné foto
Ilustračné foto

VÍLANEC/JIHLAVA - Tragické následky mala havária, pri ktorej sa zrazila cisterna so skvapalneným propán-butánomom s dodávkou bezpečnostnej agentúry. Tá údajne prevážala stovky miliónov. Dvaja ľudia sa v dodávke ťažko zranili, vodič (28) v popoludňajších hodinách zomrel, spolujazdec (33) je v kritickom stave.

Hlavný ťah z Jihlavy na Znojmo museli po nehode, ktorá sa stala utorok ráno pri obci Vílanec, na desať hodín uzavrieť, informovala krajská policajná hovorkyňa Dana Čírtková.

Príčinu stretu stále vyšetrujú. "Dôvodom by mohla byť nepozornosť vodiča dodávky, jeho mikrospánok, alebo náhla srdcová či mozgová príhoda. K objasneniu bola nariadená súdna pitva," uviedla hovorkyňa. Dodávka podľa hovorkyne vošla v kopci tesne nad Vílancom do protismeru, kde sa čelne zrazila s nákladným vozidlom. Obe vozidla zostali po nehode stáť na ceste. Cisterna podľa nej ale nebola poškodená a nebezpečná látka neunikla.

Vylúčila zároveň špekulácie o fingovanej havárii kvôli množstvu prevážaných peňazí. Na mieste nehody boli podľa nej policajti do dvoch minút a nezistili nič, čo by túto špekuláciu podporilo.

Podľa informácií agentúry ČTK k dispozícii, bolo v dodávke okolo 250 miliónov korún (cca 10 miliónov eur), polícia sa k množstvu peňazí nevyjadrila. Náklad zostal neporušený, peniaze sa nestratili.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu