Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Horná Nitra protestovala pred MZ proti rušeniu lôžok

Protest pred MZ proti rušeniu lôžok Zobraziť galériu (4)
Protest pred MZ proti rušeniu lôžok

BRATISLAVA - Približne 350 ľudí z okresov Partizánske a Prievidza dnes pred ministerstvom zdravotníctva protestovalo proti rušeniu oddelení v tamojších nemocniciach. Rezortu odovzdali petíciu proti rušeniu lôžok, pod ktoré sa podpísalo 42 tisíc ľudí.

Ako uviedol primátor Partizánskeho Jozef Božik, občania okresov Partizánske a Prievidza si zaslúžia, aby vládni činitelia vedeli, že život sa nekončí za hranicami Bratislavy. Ľudia žijú aj v regiónoch, kde je nekvalitná dopravná infraštruktúra a kde je otázka dostupnosti zdravotnej starostlivosti determinujúca pokiaľ ide o ochranu zdravia a záchranu ľudského života. "My v Partizánskom ako aj v Prievidzi sme sa rozhodli, že nebudeme ticho načúvať tomuto diktátu a arogantnému rozhodovaniu od zeleného stola, ale povieme jednoznačne svoj názor," vyhlásil.

Podľa návrhu VšZP by nemocnica v Partizánskom mala prísť o šesť lôžkových oddelení. Od začiatku júla tu malo zaniknúť pediatrické, urologické, doliečovacie, gynekologické a pôrodnícke, otorinolaryngologické a novorodenecké oddelenie.

Nemocnica s poliklinikou Prievidza, ktorá sídli v Bojniciach, by mala prísť o 52 lôžok na troch oddeleniach. V Bojniciach plánuje VšZP nezazmluvniť oftalmológiu, klinickú onkológiu a oddelenie dlhodobo chorých.

Proti avizovanému rušeniu oddelení protestovalo už vo štvrtok pred nemocnicou v Partizánskom zhruba tristo ľudí. Mesto zorganizovalo petíciu za zachovanie nemocnice a zaslali ministrovi zdravotníctva Ivanovi Uhliarikovi otvorený list. Petičná akcia sa rozbehla aj proti zrušeniu oddelení v nemocnici v Bojniciach. Jej súčasťou je aj odvolanie terajšieho riaditeľa nemocnice.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu