Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Jurzyca varuje rektorov pred podvodníkmi, školám sľubujú peniaze

Eugen Jurzyca Zobraziť galériu (2)
Eugen Jurzyca

NITRA – Slovenské vysoké školy údajne obchádzajú podozrivé osoby, ktoré im sľubujú zabezpečenie peňazí na rôzne projekty.

Na dnešnom mimoriadnom zasadnutí Slovenskej rektorskej konferencie (SRK) v Nitre pred takýmito nekalými praktikami varoval rektorov priamo minister školstva SR Eugena Jurzyca.

 „Požiadal som ich, aby v prípade, že sa stretnú s informáciami, podľa ktorých sa objavujú ľudia, ktorí sľubujú sprostredkovanie finančných prostriedkov z ministerstva školstva, aby mi to okamžite oznámili a v prípade, že sú to informácie dostatočne závažné, aby podali trestné oznámenie,“ uviedol Jurzyca po rokovaní SRK.

Jurzyca tiež zdôraznil, že ľudia ponúkajúci sprostredkovanie peňazí určite nie sú z ministerstva školstva. „Takíto ľudia nemajú nič spoločné ani s ministrom, ani so štátnym tajomníkom ministerstva školstva. A oznámil som, že v prípade, že sa ku mne dostanú informácie, ktoré sú dostatočné na to, aby som podal trestné oznámenie, tak ho okamžite podám,“ vyhlásil Jurzyca.

Podľa jeho slov ministerstvo zatiaľ nemá k dispozícii žiadne jednoznačné dôkazy, ktoré by mohli viesť k podaniu žaloby na konkrétnych ľudí. Ako však dodal, problém chce riešiť skôr, ako by mohli pre prípadné nelegálne praktiky vzniknúť škody. „Zatiaľ sú to také sprostredkované šumy. Nepriamo, pri rôznych stretnutiach mi sem-tam niekto niečo naznačí. Chcel som to riešiť hneď na začiatku,“ povedal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu