Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Chlapec (11) sa hral na vagóne, zasiahol ho prúd

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

NOVÉ ZÁMKY - Po zásahu elektrickým prúdom utrpel v piatok večer popáleniny na približne 80 percentách povrchu tela chlapec (11) v osade Dvor Mikuláš v okrese Nové Zámky.

Dnes o tom informovala hovorkyňa Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby (VZZS) Sylvia Galajda.

"Dvaja chlapci sa pravdepodobne hrali na streche vagóna, keď jeden z nich zbadal iskru a následne videl, ako jeho kamaráta odhodilo. Na mieste zasahovala posádka pozemnej záchrannej služby a leteckí záchranári," uviedla hovorkyňa s tým, že pacienta zaintubovali a napojili na umelú pľúcnu ventiláciu a následne ho vrtuľníkom transportovali na Kliniku popálenín a rekonštrukčnej chirurgie v Univerzitnej nemocnici v Bratislave Ružinove.

Podľa slov hovorkyne až v noci sa vrátila na základňu VZZS v Nitre posádka, ktorá zasahovala pri nehode cyklistu v Lysej pod Makytou v okrese Púchov.

"Na horskej ceste spadli na bicykli otec s dieťaťom, ktoré sedelo v sedačke. Mužovi ošetrovali poranenie hlavy s podozrením na poranenie mozgu," povedala. Dodala, že po ošetrení muža (34) transportovali do nemocnice v Ružomberku na Neurochirurgickú kliniku v Ružomberku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu