Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Šéfka Ústavného súdu odmieta Sulíkove vyjadrenia

Iveta Macejková
Iveta Macejková

KOŠICE – Je pravdou, že predseda NR SR Richard Sulík sa u predsedníčky Ústavného súdu SR Ivety Macejkovej informoval o výsledku rozhodovania vo veci návrhu prvého námestníka generálneho prokurátora na začatie konania o súlade niektorých ustanovení novely rokovacieho poriadku Národnej rady SR s Ústavou Slovenskej republiky.

Je pravdou, že predsedníčka Ústavného súdu SR informovala predsedu Národnej rady SR Richarda Sulíka o obsahu uznesenia pléna Ústavného súdu SR, ktoré bolo v ten deň aj zverejnené na internetovej stránke ÚS SR. Avšak nie je pravdou, že by s ním konzultovala postup tajnej voľby generálneho prokurátora, ktorá sa má uskutočniť v Národnej rade SR v piatok 17. júna alebo mu dávala akékoľvek odporúčania v tejto veci. Práve naopak, navrhla predsedovi parlamentu, aby počkal na písomné vyhotovenie celého uznesenia vrátane odôvodnenia, ktoré by malo byť k dispozícii v utorok 21. júna.

Uvádza sa to v tlačovej informácii, ktorú poskytla hovorkyňa ÚS Anna Pančurová ako reakciu na vyhlásenia predsedu parlamentu Richarda Sulíka na dnešnej tlačovej besede. Sulík okrem iného uviedol, že „predsedníčka Ústavného súdu Slovenskej republiky pri konzultácii s ním povedala, že s tajnou voľbou nemá problém."

Predsedníčka Ústavného súdu SR odmieta vyjadrenie predsedu Národnej rady SR Richarda Sulíka, že „ústavný súd svojím rozhodnutím dokázal, že nie je nezávislý a plní politické objednávky.“ Vníma ich ako vyjadrenia politika a predsedu politickej strany a nie ako predsedu Národnej rady Slovenskej republiky, ktorý by mal vedieť, aké je postavenie Ústavného súdu Slovenskej republiky a mal by rovnako vedieť, že prijaté rozhodnutia ústavného súdu treba rešpektovať, a nie takto nešťastne a nevhodne ich komentovať a tým znevažovať postavenie samotného ústavného súdu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu