Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Raymonda chytili v Bratislave s bruchom plným kokaínu

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA – Až 71 balíčkov s kokaínom našli pred dvoma rokmi v bruchu Nigérijčana Raymonda Ofoedu. Drogu za takmer 50 tisíc eur vylučoval pod dohľadom v nemocnici. Súd dnes rozhodol, že Afričan si za mrežami posedí 12 rokov.

Ofoedu po zadržaní vypovedal, že ho na Slovensku oslovil neznámy muž. Chcel, aby za odmenu priviezol zo Španielska drogu na Slovensko. Pašerák pôvodne tvrdil, že to urobil dobrovoľne a svoj skutok aj oľutoval.

Neskôr svoju výpoveď zmenil tak, že v Španielsku bol pod hrozbou násilia donútený drogy prepašovať na Slovensko.

Obhajca v záverečnej reči pred prvostupňovým rozsudkom poukázal na to, že Ofoedu konal pod nátlakom. Uviedol, že jeho klient má základné vzdelanie, je vyučený automechanik. „Ide o jednoduchého človeka, ktorý je obeťou organizovaných skupín," dodal.

Krajský súd dnes zamietol jeho odvolanie voči prvostupňovému rozsudku bratislavského okresného súdu z 22. marca. Potvrdil 12-ročný trest a zároveň ho vyhostil zo Slovenska na desať rokov. Nariadil aj ročný ochranný dohľad a povinnú ambulantnú toxikologickú liečbu.

Ofoedu sa počas celého procesu domáhal tlmočenia do materinského jazyka igbo a tvrdil, že právnej angličtine, do ktorej mu tlmočia, nerozumie. Vo svojom nezvyklom jazyku predniesol aj záverečnú reč.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu