Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Chytajú sprejerov, väzenie hrozí Moriakom aj mladému vandalovi

Zobraziť galériu (13)
"Moriaci" na svoj koníček doplatili

BRATISLAVA - Väzenie hrozí trom mladíkom, ktorých policajti vypátrali v Dolnom Kubíne a neďaleko Galanty. V prvom prípade ide o sprejerov, ktorí sami seba nazvali "Moriak Crew", v druhom o mladého vandala s ešte nižšími ambíciami.

Dvaja tínedžeri si v nedeľu popoludní v Dolnom Kubíne krátili voľné chvíle. Rozhodli sa "skrášliť" miestne kultúrne centrum a nastriekali naňho veľký nápis "Moriak Crew". Mladší (16) z nich sa potreboval realizovať aj samostatne a na betónový múrik oproti nastriekal nápis "Moriaci".

Ako uviedla žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová, hoci je škoda len 50 eur, staršiemu hrozí až rok za mrežami, mladší si môže posedieť šesť mesiacov.

Druhý prípad odhalili v obci Dolné Saliby, neďaleko Galanty. Mladík, ktorý len nadávno oslávil plnoletosť, sa počas štvrtkovej nočnej prechádzky po dedine primitívne zabával. S čiernym a červeným sprejom postriekal 13 rodinných domov, niekoľko brán a plotov. Neobišiel ani budovu obecného úradu a dve autá. Aj jemu hrozí rok vo väzení. Informoval o tom trnavský policajný hovorca Martin Hanus.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu