Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Srdiečkový fantóm maľuje Banskú Bystricu na ružovo!

Fantóm postriekal aj mestský erb. Zobraziť galériu (11)
Fantóm postriekal aj mestský erb.

Banská Bystrica – Ružové srdcia sa stávajú symbolom Banskej Bystrice. Po historickom tanku a múroch väznice, ich neznámy umelec nastriekal aj na mestský erb pri rýchlostnej ceste R1.

V Banskej Bystrici vyčíňa srdiečkový fantóm už niekoľko týždňov. Najväčší rozruch spôsobil v areáli Múzea SNP, kde postriekal historický tank z druhej svetovej vojny.

„Ja to považujem za vandalizmus. Vyjadriť odpor proti vojne sa dá aj tak, že nepoškodíte cudzí majetok,“ povedal riaditeľ Múzea SNP Stanislav Mičev. Podľa neho im to spôsobilo iba ďalšie výdavky. Tank totiž musia vrátiť do pôvodného stavu, keďže ide o zbierkový materiál. „Kultúra má málo peňazí a ešte aj tie musíme takto zbytočne vyhadzovať,“ doplnil Mičev.

Ružové srdcia sa však objavili aj na mestskom erbe. Upozornili na to obyvatelia, ktorí prichádzajú do Banskej Bystrice od Zvolena. Magistrát si zatiaľ z toho ťažkú hlavu nerobí.

„Je máj, lásky čas, takže podobné umelecké prejavy sú celkom pochopiteľné, ale boli by sme radšej, keby sa tento výtvarník prezentoval iným spôsobom,“ povedala hovorkyňa Mesta Banská Bystrica Monika Pastuchová. Zároveň však priznala, že mesto bude musieť na vyčistenie erbu nájsť v rozpočte peniaze. „Tie potom zákonite budú chýbať niekde inde, kde by sme ich využili elektívnejšie,“ dodala.

Podľa polície neznámy páchateľ postriekal ružovými srdciami aj múry Ústavu na výkon väzby v Banskej Bystrici.

Srdiečkového fantóma sa im však zatiaľ nepodarilo chytiť. Doteraz nebola vyčíslená ani celková škoda, ktorú spôsobil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu