Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Exminister Hudek nám obsadil budovu, tvrdí jeden z vlastníkov

Hudek so skupinou mužov mali obsadiť Barbakan Zobraziť galériu (2)
Hudek so skupinou mužov mali obsadiť Barbakan

BRATISLAVA - Do zvláštneho sporu sa dostali dvaja bratislavskí podnikatelia. Ľudovít Hudek, jeden z ministrov z 90. rokov, mal podľa podnikateľa Petra Kurhajca aj s partiou vyholených mladíkov obsadiť budovu Barbakanu v centre mesta.

Budovu na Michalskej ulici mala skupina obsadiť v utorok skoro ráno. "Hudek je jedným z minoritných spoluvlastníkov budovy, ktorej štvrtina patrí Mestskej Bratislava – Staré Mesto a nadpolovičná väčšina Petrovi Kurhajcovi," uvádza sa vo vyhlásení konateľa firmy City Pressburg Kurhajca.

Konateľ hovorí o praktikách, pripomínajúcich mafiu. Podľa neho muži zablokovali výťah v objekte, zadebnili prístup z vedľajšieho schodiska a znemožnili tým zamestnancom vstup do budovy. Kurhajec podal na polícii trestné oznámenie pre podozrenie z neoprávneného zásahu do práva k domu, bytu alebo nebytovému priestoru. "Predmetné trestné oznámenie prijala polícia dňa 03.05.2011 a týmto sa zaoberá. Vykonávame všetky potrebné úkony s cieľom náležite rozhodnúť o ďalšom postupe," uviedla pre Topky.sk bratislavská policajná hovorkyňa Petra Hrášková.

Celý spor sa pokúsi vyriešiť starostka Starého mesta Tatiana Rosová, ktorá už iniciovala stretnutie oboch strán. V objekte Barbakanu sa nachádza niekoľko prevádzok - predajňa cukroviniek či obchod s orientálnymi kobercami. Pripravovalo sa otvorenie kaviarne aj vinotéky. S exministrom za HZDS Hudekom sa nám zatiaľ nepodarilo spojiť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu