Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Už aj politici žijú hokejom: Frešo sadil kvety vo farbách Slovenska

Takto vznikal slovenský znak na Hodžovom námestí Zobraziť galériu (6)
Takto vznikal slovenský znak na Hodžovom námestí

BRATISLAVA – To, že sa hokejové majstrovstvá nezadržateľne blížia, je v hlavnom meste cítiť čoraz viac. Frekventované Hodžovo námestie, cez ktoré denne prejdú tisícky ľudí, získalo novú tvár aj vďaka kvetinovej výzdobe vo farbách a tvare slovenského znaku. Do hokejového šatu obliekli aj vstupnú halu budovy Úradu Bratislavského samosprávneho kraja. Zahrať si tu môžete dokonca aj stolný hokej.

Desať študentov zo strednej záhradníckej školy v Malinove pracovalo tri dni na skrášlení Hodžovho námestia a ďalších priestranstiev v centre hlavného mesta, pričom tu pribudlo 2500 letničiek. V priestranstve na Hodžovom námestí vysadili záhon z kvetín v tvare a farbách štátneho znaku. Ruku k dielu prišiel priložiť aj šéf BSK Pavol Frešo. „Námestie to oživí a zároveň si týmto spôsobom uctíme to, čo nás v najbližších dňoch čaká a zaujíma, a to sú majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji,“ vyhlásil Frešo.

Ani jeho úrad nezostal bez úprav na blížiaci sa šampionát. Sklené tabule vchodu oblepili hokejovými motívmi, vstupnú halu zaplnili fotografiami z výjazdov v kraji v súvislosti s nadchádzajúcimi majstrovstvami. Zamestnanci, ale aj návštevníci úradu si tu môžu dokonca zahrať stolný hokej. Ako tvrdí predseda BSK, chceli tak vyjadriť podporu slovenským hokejistom. „S prezentáciou regiónu v rámci tejto významnej udalosti to myslíme vážne, hokejom žijeme a našim hokejistom držíme palce,“ uviedol pre Topky.

Už aj politici žijú
Zobraziť galériu (6)
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu