Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Brtva ochorel, o nebankovkách sa opäť nepojednávalo

Dávid Brtva
Dávid Brtva (Zdroj: ČTK)

BRATISLAVA – Pojednávanie v kauze BMG a Horizont je opäť odročené. Dôvodom je PN-ka jedného z obžalovaných, Dávida Brtvu. V tejto kauze nejde o nič neobvyklého, pre mimoriadnu chorľavosť zúčastnených museli prípad odročiť už niekoľkokrát.

Ďalší pokus Špecializovaného trestného súdu bude 30. mája. Podľa Brtvovho obhajcu Romana Maťašovského dostal súd ospravedlnenie jeho klienta už minulý týždeň v utorok.

V kauze okrem Brtvu čelí obžalobe aj veľkopodnikateľ Jozef Majský a Patrik Pachinger. Odročovanie sprevádza pojednávanie tohto prípadu často. Obnovený proces sa súdu podarilo otvoriť 9. februára 2009 až na siedmy pokus pre rôzne zdravotné a iné dôvody na strane obžalovaných a advokátov. Trojica obžalovaných v tejto kauze si už raz vypočula rozsudok, ale ten nenadobudol právoplatnosť.

Špeciálny súd ich 27. apríla 2007 odsúdil za založenie a zosnovanie zločineckej skupiny a podvod. Podľa obžaloby spôsobili škodu vyše 26,5 milióna eur spoločnostiam BMG Invest a Horizont Slovakia. Senát odsúdil Majského na 12 rokov, Brtvu na 11 rokov a Pachingera na 10 rokov. Obžalovaní sa odvolali, najvyšší súd rozsudok zrušil a kauzu vrátil na opätovné prerokovanie.

V kauze na návrh prokurátora v novembri 2010 oddelili skutok sprenevery 5,6 milióna korún (185 886 eur), za ktorý bol obžalovaný len Brtva. Odsúdili ho na päť rokov väzenia, proti verdiktu sa opäť odvolal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu