Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Slota zaútočil na Spišiaka: Zlodej benzínu, diletant a parazit!

Slota sa dnes obul do policajného prezidenta
Slota sa dnes obul do policajného prezidenta (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA – Ján Slota dnes vystúpil so sériou urážok a ťažkých obvinení na policajného prezidenta Jaroslava Spišiaka. Podľa neho bol v roku 1991 disciplinárne stíhaný a potrestaný za krádež benzínu zo služobného auta. Okrem toho ho označil za parazita a diletanta, ktorý ničí políciu. Spišiak sa bráni, že liter benzínu neukradol, ale si ho len požičal.

V rokoch 2000 až 2002 mal spôsobiť viacero nehôd pod vplyvom alkoholu, keď služobným autom poškodil niekoľko iných vozidiel. Policajti údajne všetko zahladili a dnes pôsobia vo vysokých funkciách. Podľa Slotu ide o Jána Nociara a Roberta Zaplatílka. Pre šéfa SNS je nepochopiteľné, ako mohol s takouto minulosťou získať bezpečnostnú previerku NBÚ.

Slota vyzval policajného prezidenta, aby všetky tieto údajné skutky vysvetlil. „Keď povie, že ani raz, tak klame, ak bude mlčať, kto mlčí, ten svedčí,“ povedal. Zároveň upozornil, že na Generálnej prokuratúre je trestné oznámenie s podozrením, že za jeho pôsobenia v Slovnafte sa nelegálne vyvážal benzín. Obvinil ho, že dal pokyn na rozpracovanie šiestich novinárov, zabezpečil trestné stíhanie troch prokurátorov a troch sudcov. S odvolaním sa na očitého svedka povedal, že pri nájdení tiel bratov Reiszovcov spájaných s mafiánskou popravou v Dunajskej Strede, sa našli aj ďalšie dve telá.

Spišiak údajne začínal kariéru ako liftboy v hoteli Bratislava. Šéf SNS sa pýta komu a za čo je zaviazaný za kariérny postup, pretože na policajnom oddelení, kde začínal, nedosiahol žiadne výsledky. Spišiaka nazval diletantom, ktorý ničí políciu. Zároveň ho označil za parazita, ktorý využil médiá na prezentáciu svojej schopnosti, pričom v živote nezadržal ani jedného páchateľa, len sa priživoval na práci iných policajtov.

Podľa Slotu sa predstavitelia polície predstavujú ako spasitelia polície a reformátori, ale pravý opak je pravdou. „Reforma prezidenta PZ pozostáva len z toho, že všetkých nepohodlných a žiaľ, kvalitných policajtov z kriminálky vyhadzujú. Desiatky ľudí bolo odvolaných bez dôvodu,“ vyhlásil Slota, podľa ktorého Spišiak vďačí za svoju kariéru Oskarovi Világimu a exministrovi vnútra Vladimírovi Palkovi.

Podľa Spišiaka benzín zo služobného auta neukradol, ako to tvrdí predseda SNS, ale si len požičal liter benzínu, čo zdokladoval službukonajúci policajt. Tento liter aj vrátil opäť pred službukonajúcim policajtom. „Krádež benzínu v podstate nebola krádež benzínu. Bol som disciplinárne riešený za to, že som si požičal liter benzínu,“ vyhlásil dnes Spišiak na tlačovej besede.



Slota útočí na Spišiaka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu